[ŽT] Rusija skelbia naujus reikalavimus karo užbaigimui  (4)

Rusijos užsienio reikalų ministerija paskelbė reikalavimus dėl karo Ukrainoje nutraukimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Telegram“ kanalas „NEXTA Live“, pareiškimą su vadinamaisiais reikalavimais paskelbė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Michailas Galuzinas.

Rusijos diplomatas teigė, kad konfliktas bus išspręstas, jei Ukraina atsisakys stoti į ES ir pripažins rusų kalbą valstybine.

„Susitarimas įmanomas tik tuo atveju, jei Ukrainos pajėgos nutrauks karo veiksmus ir ginklų tiekimą iš vakarų. Norėdama pasiekti visapusišką, teisingą ir ilgalaikę taiką, Ukraina turi grįžti prie neutralaus statuso, įtvirtinto 1990 m. valstybės suvereniteto deklaracijoje“, - sakė A. Galuzinas.

Be to, Ukraina turėtų pripažinti „naujas teritorines realijas“.

Nors tai ne pirmas kartas, kai Rusija iškelia sąlygas karui užbaigti, Ukraina aiškiai suformulavo savo poziciją. Pasak Kirilo Budanovo, karas Ukrainoje baigsis grįžus prie 1991 m. sienų, ir šis tikslas yra visiškai pasiekiamas.

 

Tuo tarpu 97 proc. ukrainiečių tiki pergale Rusijos Federacijos pradėtame kare. Apklausos duomenimis, 74 proc. apklaustųjų mano, kad Ukraina išlaikys visas teritorijas, esančias tarptautiniu mastu pripažintose 1991 m. sienose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(69)
(32)
(37)

Komentarai (4)