„Planas nepavyko. Reikalo ėmėsi FSB.“ Netikėta žinia, ką bandė pasamdyti Kremlius sienų apsaugai (Foto)  ()

Kremlius paskubomis ieško būdų apsaugoti šalies sieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusija norėjo pasamdyti „Wagner“, bet negalėjo to padaryti“, – savo „Twitter“ paskyroje rašo nepriklausomas karo istorikas ir tyrėjas, besislepiantis po „ChrisO_wiki“ slapyvardžiu.

„Pranešama, kad Rusija po praėjusios savaitės įsiveržimų svarstė samdyti „Wagner“ samdinius, kad jie apsaugotų šalies sieną, tačiau to padaryti nepavyko, tikriausiai dėl teisinių kliūčių. Teigiama, kad vietoj to kreiptasi į buvusius Vidaus reikalų ministerijos narius dėl jų įdarbinimo.

„Telegram“ kanalas „VChK-OGPU“ praneša, kad, anot šaltinio, įsiveržimas į Belgorodo sritį privertė skubiai ieškoti būdų, kaip apsaugoti „skylėtą“ sieną.

Dėl to buvo vedamos derybos su „Wagner“, kad būtų sudaryta sutartis dėl „grupių, skirtų slopinti sienos proveržį“, sukūrimo.

Tai turėjo būti 100-300 žmonių grupės, kurios kuo greičiau persikeltų į pasienio įsiveržimo vietas „senojoje Rusijoje“.

„Ir tada įdomiausia dalis. Valdžios institucijos priėjo prie išvados, kad Rusijoje tokia sutartis su privačiomis karinėmis kompanijomis negali veikti. (Tikėtina, kad Rusijos įstatymai vis dar oficialiai draudžia samdinių veiklą Rusijoje.)

Dėl to Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) dabar bando „lopyti“ sienos skyles su buvusiais Rusijos Vidaus reikalų ministerijos darbuotojais, kurie aktyviai verbuojami į pasienio tarnybą“, – rašo „ChrisO_wiki“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(11)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: