„Jei taip nutiks, smogs visi. Bus būtina eliminuoti Putiną.“ Generolas skelbia netikėtą perspėjimą  (1)

Ukrainos generolas Mykola Malomužas mano, kad susiklosčius tinkamai situacijai Rusijos prezidentas bus likviduotas, o ir „Wagner“ savininkas gali žūti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų sąjungininkai gali leisti Ukrainai pašalinti Vladimirą Putiną, bet tik tuo atveju, jei jis nuspręstų panaudoti branduolinį ginklą. Tuo tarpu Jevgenijų Prigožiną jau galima likviduoti, nes jis laikomas teroristu, teigia buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas generolas Mykola Malomužas.

Pasak Malomužo, fizinis Putino ir Prigožino eliminavimas yra viena pagrindinių Ukrainos žvalgybos pareigūnų užduočių, tačiau dabar Putino likviduoti neįmanoma. Jis turi stiprią apsaugos sistemą, tam nepritartų ir Ukrainos sąjungininkai Vakaruose. Vakarai norėtų, kad Rusijos prezidentas būtų patrauktas teisinėn atsakomybėn už karo pradžią ir karo nusikaltimus Ukrainoje.

Tačiau Malomužo, eliminuoti Putiną būtų būtina, jei jis priimtų sprendimą dėl branduolinių smūgių Ukrainai ar net NATO valstybėms. Malomužo teigimu, Putinas gali būti tiesiog pašalintas iš pareigų be fizinio likvidavimo. Tai gali būti atlikta padedant Putino aplinkai. Malomužas pabrėžia, kad Putino pašalinimas būtų labai sunki užduotis net JAV ir Europos žvalgybos agentūroms. Jis mano, kad Putino likvidavimo klausimas kol kas nėra įtrauktas į darbotvarkę.

Malomužo teigimu, scenarijus, kuriame Putiną pašalina jo paties aplinka, yra daug realesnis. Jie supranta, kad Putinas pralaimėjo ir už karo nusikaltimus turės atsakyti tarptautiniuose teismuose. Pašalinusi Putiną jo aplinka gali sulaukti nuolaidų. „Kol kas šie žmonės negali imtis veiksmų šia linkme, nes yra Rusijos Federacijos specialiųjų tarnybų kontrolėje. Kai dėl sėkmingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų fronte saugumo sistema, taip pat ir Putino, pradės byrėti, Rusijos prezidento aplinka gali nuspręsti pašalinti Putiną. Manau, kad Vakarai sutiks su jų pasiūlymu ir tokiu būdu jie išgelbės pasaulį nuo branduolinio karo“, – sakė Malomužas.

 

Kalbant apie „Wagner“ savininką Jevgenijų Prigožiną, Malomužas pabrėžia, kad jo pašalinimas jau yra galimas. Šią operaciją artimiausiu metu gali atlikti net Ukrainos specialiosios tarnybos. Prigožino pašalinimas nesukels prieštaravimų su Vakarais, nes jis yra teroristas.

(167)
(2)
(165)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: