„Bachmute skelbiama latentinė kapituliacija“. Skelbiama, ką daro Prigožinas  ()

Dėl galingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgių ir reguliarių priešo nuostolių sumažėjo pastarojo aktyvumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmuto kryptimi mažėja priešo veiklos dinamika, o „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino pareiškimas apie samdinių pasitraukimą iš Bachmuto, sausa kalba, yra „latentinė kapituliacija“.

Tai pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų pajėgų grupės atstovas Serhijus Čerevatijus, informuoja Censor.NET su nuoroda į „RBC-Ukraine“.

Anot jo, dėl galingų ginkluotųjų pajėgų smūgių ir reguliarių priešo nuostolių sumažėjo pastarojo aktyvumas.

„Prieš daugiau nei 2 mėnesius prognozavome, kad jei tokia nuostolių tendencija tęsis ir priešas negalės rasti personalo papildymo šaltinio, jis bus nugalėtas, kaip ir dabar“, – pažymėjo Čerevatijus.

„Šie Prigožino pareiškimai sausa kalba yra latentinė jo grupės kapituliacija. Be jokios abejonės, vyksta tarprūšinė kova, mano manymu, didelių įvykių išvakarėse pačioje Rusijoje“, – pridūrė Čerevatijus.

Kaip paaiškino Čerevatijus, šiandien Prigožinas bando išsaugoti „Wagner“ likučius, nes supranta, kad kelios savaitės Bachmuto kryptimi gali nutraukti jo organizacijos egzistavimą.

„Pareiškimai skambėjo gana juokingai, jis sakė, kad „Wagner“ yra „1-oji pasaulio armija“. Toje pačioje Sirijoje, kai „Wagner“ susidūrė ne su bejėgiais sirais, o su JAV ginkluotomis pajėgomis, jų didelis dalinys per valandą buvo sunaikintas taip, kad negalėjo atsigauti kelis mėnesius“, – pridūrė Čerevatijus.

 

Čerevatijaus teigimu, šiuo metu mieste stebimi tam tikri judesiai. Tai taip pat susiję su karo veiksmų mažinimu. Tuo pačiu metu ginkluotosios pajėgos ir toliau smogia priešui.

„Tačiau prireiks šiek tiek laiko, kol bus patikrinta, kaip masiškai ir kaip tikrai Prigožinas visiškai išves dalinius“, – aiškino Čerevatijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(2)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: