Kinijos valdžia uždraus anoniminį komentavimą internete

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

saydo 2010-05-10 11:06
Ir LT reikėtų tokį dalyką įvesti, nes didžioji dalis komentatorių apsoliučiai nesugeba savęs kontroliuoti, o forumai būna tieisog "privemti", kuriant įspūdį, jog lietuvoje vyrauja vien blogos nuotaikos.
NotStyle 2010-05-10 11:22
Nereikia lankytis ten kur vemia. Mano lankomuose vietose zmones komentuoja atsakingai (daug maz), yra laikomasi etiniu ir kitokiu taisykliu ir adminai viska sutvarko. Kiekvienas pasirenka sau artimesne vieta ir zmones ir bendrauja, nematau cia problemos.
ligonis 2010-05-10 13:29
daugmaz nori visa interneto ideja sugadint... ...nors geriau pagalvojus, jie jau ir taip sugadino, tai vienas ar kitas sprendimas blogon pusen bendrai nieko nepadarys
kiesza 2010-05-10 14:39
Apie valdzia bus tik gerai arba nieko
lgtech 2010-05-10 14:59
galėtų kokiame delfyje ar lryte išvis uždraust komentuoti, nes ten tik 1 proc komentarų būna į temą, o kiti ateina tik pavekt per darbo pertraukas...
Nerealiai 2010-05-10 15:34
Is dalies ir taip visi komentarai nera anoniminiai, iskyrus kai naudoji proxy, kitais atvejais visalaika bus tavo ip.
HiTech 2010-05-10 15:46
Bet jei butu paviesintas zmogaus vardas bei pavarde, tai automatiskai pats zmogus atsakingiau komentuotu. Cia labiau psichologiskai jau veiktu.
Vitalijus 2010-05-10 15:52
Lietuvoje tokiuse psl. kaip lrytas, tai prie komentarų rašo komentuotojo IP. Tai jau esu matęs žmogų, kuris gavo kažkokį įspėjimą iš policijos dėl įžeidžiančio komentaro. Taigi, manau, kad IP irgi labai veiksminga.
HiTech 2010-05-10 16:36
Turejai omeni, "labai" veiksminga?
Muskietininx 2010-05-10 19:19
Aš tam tirkai nepritariu. Aišku, nesąmoningų komentarų tikrai sumažėtų, bet net sąmoningi gali privesti prie didelės bėdos. Kivirčai virtualioje erdvėje yra kasdienybė, bet jeigu mes žinotume su kuo diskutuojame ar net susipykstame internetu, tai galėtų persikelti į "real life". Atrodo paprastas kivirčas su nestabilios psichikos žmogum juk gali būti pavojingas gyvybei, ypač kai nežinom su kuo kalbam, ar ką nepagalvoję įžeidžiam. Tas žmogus norėdamas mus galėtų tikrai lengvai susirasti. O kaip dėl grynai anonimiškumo ? Kartais norime išreikšti savo nuomonę, bet tirkai neatskleisti savo tapatybės. Kad ir technologijos.lt turi keliatą tirkai "išsikirtinių" komenatorių, kurių komentarai greičiausiai dingtų, jeigu būtų išleistas toks įstatymas Lietuvoje. Bet mums iki to dar tirkai toli.
nuomonė 2010-05-10 21:40
Nekomentuosiu kinų sprendimo, nes ten tiesiog politika. Forumams ir komentarams aš pasiūlyčiau ne komentarų blokavimą, o kategorijų sukūrimą pagal vartotojo pažiūras, reputaciją ir pnš. Kiekvienas "account'as" turėtų savo svertinį koeficientą atitinkamoje kategorijoje ir pagal jį būtų galima valdyti filtrą. Pradinį darbą aišku atliktų adminai suskirstydami labiausiai komentuojančius "account'us" į kategorijas įvairiais pjūviais. Toliau tie suskirstytieji skaitydami kitų komentarus galėtų juos vertintų +/- ir pagal vertintojo svertinius koeficientus atitinkamoje kategorijoje būtų didinami/mažinami vertinamojo(naujo) "account'o" koeficientai. Rezultate būtų galima sukurti kaip ir nedideles savaime gyvuojančias bendruomenes, plius itin patogų komentarų filtravimą. Kategorijos būtų ne vien pagal politines pažiūras ar technines žinas. Čia galima žiūrėti daug plačiau. Gal kas nors jau yra tai išbandęs? Tačiau kolkas neteko susidurti su pilnai išbaigtu panašiu daiktu.
reality 2010-05-10 23:13
labai gera ideja. panasiai yra padaryta linkomanijoi
bullka 2010-05-11 13:04
Bullshit'as ten. Jei kalbi apie blogo reitingo komentarų nerodymą ir nukėlimą į apačią - tai marazmas kažkoks. Praranda diskusija nuoseklumą. Grįžtant prie temos. Papildant mintį, kinams aš siūlyčiau kitą būdą. Ir manau tai būtų pats pats efektyingiausias būdas manau. Idėja panaši, kaip Lietuvoje veikia kažkoks epasas ar pan. T.y. viena tarnyba, kurioje užregistruoji savo paskyrą. Realiais duomenimis, realiais vardais ir pan. Visas viešas įstaigas (žiniasklaida ir pan.; kriterijus galėtų sugalvoti jie) priversti naudotis ta sistema. T.y. vartotojai autorizuojasi per tą bendrą visai šaliai tarnybą. O tada jau prasideda visi pliusai: - Bus galima būti tikriems, kad visuose kategoriją (kur negali būti anonimiškumo) atitinkančiuose portaluose žmonės bus atpažįstami. - Portalai, kurie ta sistema nesinaudos - gaus baudą. - Žmonės galės būti reitinguojami. T.y. priklausomai nuo to, kokioje temoje jie pasisakė, galės rinkti pliusiukus/minusiukus ir tai logintųsi centriniame serveryje. Tokiose pačiose temose kituose portaluose žmonės būtų matomi pagal savo reitingą (na pvz blokuojamas visai pasisakymas, arba jų komentarai būtų rodomi pilka spalva, arba jei jų reitingas aukštas- kokia karūna nupiešta prie nick'o). - Nick'ai? Centralizuota sistema galėtų leisti naudoti skirtingus nick'us. Vieni kitus matytų taip.. ir nebūtų rizikos susipykti, susimušti. Informacija apie tikrus vardus būtų prieinama tik teisėsaugai. - ir t.t. Jeigu ten nebūtų baimės, diktatūros, cenzūros, represijų, kankinimų ir t.t. - ši sistema būtų visai OK.
Alchi 2010-05-11 14:07
Visi kurie mano, kad interneto kontroliavimas yra gera idėja, turėtų paspausi ant . Daugiau neturiu ką pridurti.
Muskietininx 2010-05-11 14:24
Nepritariu, bet smalsumas nugalėjo. Džiaudiuos, kad čia ne man.
HiTech 2010-05-11 14:24
Abejoju ar tikruoju savo vardu bei pavarde, butum rases sia zinute