Rusijoje susprogdinta naftos perdirbimo gamykla. „Smogė rusų legionai ir koviniai buriatai.“ (Video)  ()

Svitanas įsitikinęs, kad už sprogimus Rusijos naftos perdirbimo gamyklose gali būti atsakingi ir rusų legionai, ir „koviniai buriatai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Romanas Svitanas neabejoja, kad sprogimai naftos perdirbimo gamyklose Rusijoje tik tęsis. Ir ne faktas, kad už incidentus atsakingas Kyjivas, neatmetama pagalba ir iš partizaninio judėjimo Rusijoje.

Interviu Petrui Zalmajevui karo ekspertas išsakė savo nuomonę dėl dažnų naftos perdirbimo gamyklos atakų.

Prieš kontrpuolimą būtina sunaikinti kuo daugiau įmonių, gaminančių kurą karinei įrangai. Be degalų technika neveiks, o pati kariuomenė pavirs „žaliųjų žmogeliukų būreliu“.

Po to „žalieji žmogeliukai“ persirengia džinsais, tampa „mėlynaisiais“ ir bėga iš Ukrainos. Degalai patenka į priešo rankas per Krymo tiltą. Jis yra jungiamoji grandis tarp Kubanės ir Krasnodaro srities iš vienos pusės, ir okupuotos Ukrainos dalies, iš kitos pusės.

Rafinuota nafta iš Rusijos Federacijos teritorijos geležinkeliu keliauja į Krymą, o iš ten į Chersono sritį, Zaporižią ir Donbasą, sakė Svitanas.

Būtent todėl pirmoji buvo atakuota naftos perdirbimo gamykla Sevastopolio įlankoje. Visos naftos perdirbimo gamyklos laikomos teisėtu taikiniu, jei jos gamina kurą V. Putino kariuomenės reikmėms.

Tačiau dar ne faktas, kad naftos perdirbimo gamyklų atakos buvo Ukrainos artilerijos darbas. Pačioje Rusijos Federacijos teritorijoje yra būriai nepatenkintų Kremliaus vidaus ir užsienio politika. Partizanai gali ir patys atlikti tam tikras užduotis Rusijos Federacijoje.

 

Kaip pavyzdį Svitanas prisiminė „Laisvosios Buriatijos“ legioną. Jame buvo buriatų, kurie kovojo Donbase nuo 2014 m., tada buvo suimti ir atsisakė keitimo. Netrukus jie persikvalifikavo iš tankistų į dronų pilotus. Gali būti, kad išpuoliai prieš naftos perdirbimo gamyklą ir net Maskvą yra jų darbas.

Svitanas įsitikinęs, kad tokių išpuolių bus ir ateityje. Pagrindinis tikslas – sunaikinti logistikos grandinę, per kurią iš Rusijos Federacijos į okupuotas Ukrainos teritorijas atkeliauja kuras.

Gegužės 31-osios naktį nežinomas dronas užpuolė Kubanės naftos perdirbimo gamyklos teritoriją. Ir Ilskoje naftos perdirbimo gamyklos teritorijoje įvyko sprogimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(3)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: