Valdžia paralyžiuota. Rusijoje gali atsirasti „nauja Čečėnija“  ()

Karo veiksmų perkėlimas į Rusijos teritoriją paspartino šalies dezintegracijos procesus, teigia Dmitrijus Černyševskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgorodo sritis ir kiti pasienio Rusijos rajonai karo veiksmų centre atsidūrė dėl V. Putino „specialiosios operacijos“. Padėtis tapo chaotiška ir nei valdžia, nei kariuomenė nesugeba jos suvaldyti.

Apie tai savo „YouTube“ vaizdo tinklaraštyje kalbėjo Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

„Visiškas adekvataus sistemos valdymo praradimas, visiška griūtis... Belgorodo srityje – visiška netvarka! Jie evakuoja vaikus iš pasienio regionų, imdami už tai pinigus. Ar galite įsivaizduoti? Jie evakuoja savo žmones už pinigus, o patys išnešė kailį kaip bailiai... Trys tūkstančiai yra rimta suma, ypač kaimo gyventojams. Trys tūkstančiai (rublių - red.) už vaiką. O jeigu šeimoje yra du ar trys vaikai? Tai ne dugnas, tai pragaro skylė“, - sakė Černyševskis.

Šiame fone, pasak jo, „Wagner“ čekistų vadas Eugenijus Prigožinas atrodo labai patrauklus vietos gyventojams ir grasina nuvykti ten ir padaryti tvarką, jei kariškiai nesusitvarkys. Akivaizdu, kad situacija sparčiai tolsta nuo Maskvos kontrolės.

 

„Prigožinas, žinoma, yra niekšas. Tačiau tokio Belgorodo valdžios elgesio fone jis atrodo kaip didvyris. Manau, kad visi Belgorodo gyventojai masiškai stovės už jį, o po to Belgorodo srityje atsiras nauja Čečėnija, į kurią jokia oficiali struktūra neįžengs be „Wagner“ leidimo. Taip prasidės šalies žlugimas ir pilietinis karas“, - sakė Rusijos istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(2)
(110)

Komentarai ()