CNN skelbia sensaciją. Rusijoje yra itin slaptas agentų tinklas, skelbiama, kas jį sukūrė  ()

Ukraina sukūrė savo agentų tinklą Rusijoje, kurie vykdo sabotažą prieš priešo taikinius. Šalis pradėjo aprūpinti juos bepiločiais orlaiviais, kad galėtų organizuoti atakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė CNN.

JAV pareigūnai mano, kad proukrainietiški agentai Rusijoje įvykdė bepiločių orlaivių ataką prieš Kremlių gegužės pradžioje, paleisdami dronus iš Rusijos teritorijos, o ne pristatydami juos iš Ukrainos į Maskvą.

Tuo pačiu metu neaišku, ar kitos bepiločių orlaivių atakos, įskaitant vieną, nukreiptą į Maskvą ir regioną, ir kitą ataką naftos perdirbimo įmonėms Pietų Rusijoje, taip pat buvo įvykdytos iš Rusijos teritorijos, ar jas įvykdė šis proukrainietiškų operatyvininkų tinklas.

Tačiau JAV pareigūnai mano, kad Ukraina Rusijos viduje sukūrė „ardomąsias ląsteles“, kurias sudaro proukrainietiški simpatijai ir operatyvininkai, kurie yra gerai apmokyti tokio tipo karui.

Manoma, kad Ukraina juos aprūpino Ukrainoje pagamintais bepiločiais orlaiviais. Du JAV pareigūnai CNN sakė, kad nėra jokių įrodymų, kad bepiločių orlaivių atakos buvo įvykdytos naudojant JAV tiekiamus dronus.

Pareigūnai negalėjo tiksliai pasakyti, kaip Ukraina sugebėjo pasiųsti bepiločius orlaivius už priešo linijų, tačiau du šaltiniai CNN sakė, kad jie sukūrė nusistovėjusius kontrabandos maršrutus, kuriais būtų galima siųsti bepiločius orlaivius ar komponentus į Rusiją, kur jie vėliau galėtų būti surinkti.

 

Europos žvalgybos darbuotojas pažymėjo, kad Rusijos ir Ukrainos siena yra didelė ir labai sunkiai kontroliuojama, todėl tinkama kontrabandai.

„Taip pat reikia atsižvelgti į tai, kad tai yra periferinė Rusijos teritorija. Išlikimas yra kiekvieno problema, todėl grynieji pinigai daro stebuklus“, - sakė jis.

Kas tiksliai valdo šį turtą, nežinoma, nors JAV pareigūnai mano, kad tai susiję su Ukrainos žvalgybos agentais. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nustatė bendruosius parametrus, ką jo saugumo ir žvalgybos tarnyboms leidžiama daryti, sakė du šaltiniai, tačiau ne kiekvienai operacijai reikia jo parašo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()