„Pats vienas išsiveržė iš pragaro. 200 km priešo zonoje.“ Skamba visa Ukraina, ką padarė legendinis „Azovo“ karys  ()

„Azov“ kovotojas šaukiniu „Stopper“ sraigtasparniu nuskrido į apsuptą Mariupolį padėti ukrainiečių gynėjams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pernai „Azovo“ pulko kovotojas šaukiniu „Stopper“ nuėjo šimtus kilometrų iš Mariupolio, kad ištrūktų iš okupacijos. Tai Ukrainos gynėjas pareiškė savo „Instagram“ puslapyje.

„Prieš metus, po Mariupolio ir „Azovstal“ pragaro, nuėjęs apie 200 km, išmirkinęs kojas kraujyje, galėjau pasiekti kontroliuojamą Ukrainos teritoriją ir pasiekti tokią sunkią laisvę!“ – rašė kovotojas.

Karys pažymėjo, kad atnaujino kovines misijas. Anot „azoviečio“, jo tikslas – iškovoti laisvę visiems ukrainiečiams.

„Azovo“ pulko karininkas Ruslanas Serbovas šaukiniu „Deividas“ pažymėjo, kad vienu metu „Stopper“ sraigtasparniu skrido į rusų apsuptą Mariupolį padėti Ukrainos kariams.

„Jis pasirodė vertas miesto mūšiuose, sunaikino priešą, vykdydamas vadų įsakymus, niekada neatsisakė pagalbos, o tuo labiau nepaliko bėdoje sužeistųjų. Šis iš pažiūros drovus ir paprastas vaikinas turėjo daugiau jėgų ir drąsos nei šimtai bet kokių vyrų“, – rašė karys.

 

Kaip pažymi „Deividas“, po įsakymo padėti ginklus „Stopper“ savaitę gyveno „Azovstal“ iškastame bunkeryje, o paskui iš okupuoto miesto ištrūko pėsčiomis, pro okupantų filtrus.

„Tikra legenda, kurią reikia žinoti ir gerbti, ir ją dievinti“, – užbaigė Ukrainos gynėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(155)
(0)
(155)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()