„Visiškai kreivos rankos! Planas buvo visai ne toks.“ Netikėta žinia, kaip rusai susimovė prie Kachovkos HE (Video)  ()

Legiono „Rusijos laisvė“ kovotojas, šaukiniu „Cezaris“, mano, kad Rusijos armija persistengė sugriaudama Kachovkos hidroelektrinę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-08 „Visiškai kreivos rankos! Planas buvo visai ne toks.“ Netikėta žinia, kaip rusai susimovė prie Kachovkos HE (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kachovkos hidroelektrinę (HE) susprogdino Rusijos armija. Ir, ko gero, rusai planavo mažesnio masto ekstremalią situaciją, bet persistengė.

Tokią nuomonę interviu Markui Feiginui išsakė legiono „Rusijos laisvė“ savanoris, šaukiniu „Cezaris“.

Jis patikino, kad Ukraina neturėjo galimybių sugriauti hidroelektrinės užtvankos Naujojoje Kachovkoje. Nei HIMARS, nei „Točka-U“, nei kiti ginklai, kuriuos turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos, nepajėgūs prasiskverbti į šią struktūrą.

„Tokio lygio konstrukcijos yra skirtos beveik branduoliniam smūgiui, jokia iš Ukrainos turimų naikinimo priemonių iš esmės nepajėgi sugriauti šios užtvankos. Kad suprastumėte, „Točka-U“ turi kelių blokų dalį, kurios masė yra 458 kg. Tokioms konstrukcijoms naikinti Antrojo pasaulinio karo metais sąjungininkų aviacija naudojo 5 tonas sveriančias bombas. Ir kartu tai buvo ne tiesioginis smūgis, o labai tikslus bombardavimas netoliese, todėl buvo gautas hidrodinaminis smūgis, tai yra smūgis vandens mase su didele jėga. Ir tik tada užtvanka įtrūko ir sugriuvo su pasikartojančiais smūgiais... Tai didžiulio kiekio sprogmenų susprogdinimas“, – sakė „Cezaris“.

Jis mano, kad rusai neplanavo tokio masto katastrofos.

„Kaip visada, Putino Rusijoje viskas buvo daroma kreivomis rankomis. Jie negalėjo apskaičiuoti žalos dydžio. Esu tikras, kad jie nenorėjo visiškai sugriauti užtvankos. Jie norėjo, sakykime, išpilti dalį vandens. Bet kadangi specialistų ten nėra labai daug, turime ekologinę katastrofą su dar nežinomomis pasekmėmis. Duok Dieve, kad tai nepaliestų Zaporižios AE... Nes kitu atveju Černobylis bus tik vaikų žaidimai“, – kalbėjo legiono kovotojas.

 

 

Anot jo, Rusijos kariai norėjo užtvindyti dalį pakrantės teritorijų, siekdami užkirsti kelią galimam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui šia kryptimi.

„Tai buvo bandymas užtvindyti kairįjį krantą. Vargu ar tai turės įtakos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų planams, nes niekas nedirba pagal vieną planą, o visi šie beprotiški žingsniai taip pat yra numatomi. Tai mūsų nesustabdys. Bet Putinas ir vėl labai sugadino savo reputaciją“, – pareiškė „Cezaris“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(1)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: