Zelenskis skelbia apie monstrišką tvirtovės mūšį. „Pasiunčiau viską, ką turėjome geriausio. „Storm Shadow“, „Excalibur“, CAESAR, HIMARS“ (Video)  ()

Bachmutas kare atlieka magneto funkciją, ten siunčiami geriausi ginklai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmutas kare atlieka magneto funkciją, ten siunčiami geriausi ginklai. Tai pareiškė prezidentas Volodymyras Zelenskis, atsakydamas į žurnalistės Olgos Kyrylenko klausimus apie netinkamą įtvirtinimų paruošimą Bachmute ir šalia jo.

„Nenoriu kalbėti apie smulkmenas, bet viskas, kas geriausia, išsiųsta šia kryptimi. Geriausios sistemos, geriausia artilerija, viskas, kas geriausia. Manau, kad tai buvo galingiausia gynyba, kokia tik galėjo būti planuojama“, – atsakė prezidentas.

Kyrylenko priminė, kad 3-iojo OShbr kuopos vadas su šaukiniu „Fokas“ sakė, kad už Bachmuto nebuvo įrengti tinkami kovų vykdymui įtvirtinimai, nebuvo pasirengta operacijoms.

„Aš patikėčiau, kad Bachmutas yra tvirtovė, jei ši tvirtovė būtų pastatyta“, – sakė „Fokas“.

„Bachmute buvo sunaikinta 21 000 „vagneriečių“, sužeista 60 000, tai yra dingo 81 000 „vagneriečių“. Ar ten rimta gynyba? Ten galingi žmonės, galingi vadai? Mes suprantame, kiek nuostolių patyrėme. Deja, mes patyrėme nuostolių. Bet neįmanoma net palyginti... Visi suprato, kad Bachmutas laikysis... Suprantate, kad kalbame apie šimtus tūkstančių žmonių? Ne apie tūkstančius, ne apie dešimtis, o apie šimtus tūkstančių. Ši kryptis tai tiesiog didelis skaičius kariškių. Jei ten nebūtų nieko, ar gynyba būtų įmanoma?“, - kalbėjo Zelenskis.

 

Prezidentas pažymėjo, kad „tvora“ tai ne sienos ir betonas, o žmonės ir ginklai. Pasak jo, Bachmuto kryptimi buvo išsiųstos „Storm Shadow“, „Excalibur“, CAESAR, HIMARS: viskas, ką turėjo geriausio“.

 

„Yra sugriauti pastatai... Kaip galima sustiprinti penkių aukštų pastatą, kai ten skrenda 122-asis ir 152-asis? 50 tūkst. sviedinių per dieną – kas yra miesto įtvirtinimas? Ką galima padaryti su pastatu į kuri artilerija nuolat šaudo? Reikia išvesti žmones iš šito pastato. Ne stiprinti, o žmones išvesti. Kad neprarastume žmonių.  Bachmutas nebuvo pasiruošęs plataus masto karui, Bchmutas yra vienas mažas miestelis, bet ten tokios jėgos susitiko... Ir, žinoma, tas Bachmutas perėmė magneto funkciją – štai ir visa istorija“, – sakė šalies vadovas.

-

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(2)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: