Netikėta žinia. Ką Rusijos elitas galvoja apie Putino galimybes laimėti karą  ()

Net tie politinio ir verslo elito atstovai, kurie palaiko invaziją ir nori padidinti spaudimą Ukrainai, nerimauja dėl Rusijos Federacijos ateities.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos elitas vis labiau nerimsta dėl prezidento V. Putino Ukrainoje pradėto karo. Net optimistai konflikto įšaldymą laiko geriausiu Kremliaus pasiekiamu rezultatu. Apie tai rašo „Bloomberg“, remdamasis savo šaltiniais.

„Daugelis politinio ir verslo elito yra pavargę nuo karo ir nori, kad jis baigtųsi, nors abejoja, kad V. Putinas sustabdys kovas.

Nors niekas nenori konfrontuoti su prezidentu dėl invazijos, tai sukrėtė absoliutų tikėjimą jo vadovavimu. Palankiausias momentas deryboms buvo metų pabaigoje, kurios karą paverstų įšaldytu konfliktu ir leistų V. Putinui paskelbti reklaminę pergalę rusams, išsaugant dalį užgrobtos Ukrainos teritorijos“, rašoma straipsnyje.

Autoriai pažymi, kad didėjantis Rusijos elito nusivylimas greičiausiai sustiprins atsakomybės perkėlimą už nesėkmes per invaziją į Ukrainą. Dėl to jau kilo konfliktas tarp J. Prigožino ir Rusijos Federacijos gynybos ministerijos.

 

Kadangi Kremlius susiduria su Ukrainos atsakomuoju puolimu, paremtu milijardų dolerių vertės ginklais iš JAV ir Europos, Rusijos pareigūnai nelabai tikisi, kad mūšio lauke bus kokių nors reikšmingų rezultatų po žiemos, kai Maskvos pajėgos nepadarė pažangos ir patyrė didžiulius nuostolius.

Padėtį apsunkina atakos Rusijos viduje, įskaitant bepiločių orlaivių atakas Maskvoje, taip pat karo veiksmai Belgorodo srityje. Jie labai sumenkino V. Putino, kaip Rusijos saugumo garanto, įvaizdį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: