„Tai ciniškas melas.“ Ukrainoje kyla skandalas. Karys skelbia, kas žiemą nutiko prie Bachmuto  ()

Žiemą Ukrainos gynėjai savo rankomis Bachmuto kryptimi tiesė apkasų linijas ir statė užtvaras. To nepadarė karinė administracija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Facebook“ pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iosios atskirosios atakos brigados karys Oleksijus Bykas.

„Galiu visiškai atsakingai teigti, kad tai ciniškas melas. Sausio pradžioje, kai atvažiavome, čia nebuvo jokių įtvirtinimų, o ką jau kalbėti apie kapitalinius. Į frontą tiesiai „iš ratų“ įėjusios brigados įsikasinėjo įšalusioje žemėje tiesiai po priešo ugnimi. Prausėmės krauju kaip tik todėl, kad sustabdėme atakas, įsikibę į pliką žemę.

Šiuos kruvinus įtvirtinimus iškasėme patys. Pasakykite mums, kiek TNT sunaudojome tranšėjų linijoms nutiesti per šaltį? Ar žinote, kiek kastuvų ir kirtiklių nusipirkome už savo pinigus ir sėkmingai sulaužėme į įšalusią uolėtą žemę? Kiekvieną apkasą, kiekvieną tranšėją mūsų sektoriuje pastatėme MES. Ir ne karinė administracija, kuri dabar praneša apie savo pasiekimus. Aš pasiruošęs paimti bet kurį valdininką iš  „kapitalinių statytojų“ ir vesti į frontą, tegu parodo, kur yra jo įtvirtinimai“, – pabrėžė gynėjas.

 

Anksčiau Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar sakė, kad įtvirtinimai Bachmuto kryptimi buvo ruošiami iš anksto.

„Įtvirtinimus iš anksto paruošė mūsų karių pajėgos ir vietos karinės administracijos. Jie buvo kapitališkai pastatyti“, - sakė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(3)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: