„Tai viršijo planą. Lūkesčiai pasiteisino su kaupu.“ Netikėta žinia, kaip Ukraina puola Zaporižioje  (2)

Oleksandras Kovalenko pateikė išsamią situacijos Zaporižios regione analizę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-11 „Tai viršijo planą. Lūkesčiai pasiteisino su kaupu.“ Netikėta žinia, kaip Ukraina puola Zaporižioje  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas ir tinklaraštininkas Oleksandras Kovalenko pateikė išsamią situacijos Zaporižios regione analizę. Anot jo, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakos prieš Rusijos pozicijas yra ne kas kita, kaip kovinė žvalgyba.

„Apžvalga apie tai, kas vyksta Zaporižios srityje, yra gana paprasta, tai visai ne puolimas, o kovinė žvalgyba, kuri buvo vykdoma keliose srityse ir keliomis kryptimis vienu metu, o tai Rusijos vadovybei, plačiai išplėstomis iš baimės akims, sukėlė puolimo įvaizdį“, – savo „Telegram“ rašo Kovalenko.

Anot jo, Rusijos vadovybė buvo priversta panaudoti visus gynybos, rezervo ir užnugario išteklius, taip atskleisdama savo potencialą, kurį Ukrainos artilerija iškart atidirbo, tai yra, buvo pilnai išvystytas žvalgų batalionų funkcionalumas.

„Kiekvienas kovinėje žvalgyboje dalyvaujantis dalinys puikiai supranta, kokia rizika jo laukia ir kokie yra tokios veiklos tikslai, todėl žemai lenkiamės už pasiaukojimą. Tačiau tokios yra karo realijos, be aukų ir nuostolių nelaimėsi“, – tai Kovalenko skiria tiems, kurie skelbia apie nesėkmingą Ukrainos armijos puolimą.

 

Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos ne tik kad visiškai įvykdė savo funkcijas kovinės žvalgybos metu, bet ir į savo kontrolę paėmė daugybę pozicijų, išlaisvino daugybę vietų nuo įsibrovėlių, privertė juos trauktis, nors ne tai buvo pagrindinė užduotis.

„Tai yra, iškeltos užduotys buvo ne tik įvykdytos, bet ir viršijo planą. Lūkesčiai pasiteisino su kaupu“, – rašė Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(207)
(0)
(207)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: