„Tai suveikė. Rusijos armija išdavė savo stipriąsias ir silpnąsias puses“  (1)

„Kol kas nežinoma, kas bus toliau, tačiau kontrpuolimas dar neprasidėjo.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-11 „Tai suveikė. Rusijos armija išdavė savo stipriąsias ir silpnąsias puses“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 8 d., savo socialinio tinklo puslapyje, karo ekspertas Aleksandras Kovalenko išsamiai paaiškino apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą. Jis prisiminė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas prašė visų laikytis tylos, tačiau žiniasklaida elgėsi visiškai priešingai, savo „Telegram“ kanale rašė ekspertas.

Jis įsitikinęs, kad iš tikrųjų Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau vykdo kovinę žvalgybą, kaip tai jau ne kartą atsitiko Donbase. Prieš kelis mėnesius panašią žvalgybą propagandistai pavadino: „Viskas! Prasidėjo!“.

Kovalenko priminė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vienu metu vykdė žvalgybą keliuose fronto sektoriuose. Kita vertus, žiniasklaida tokius veiksmus suvokė kaip kažką didelio masto, o tai tiko tokiai sąvokai kaip kontrpuolimas.

Tokia kovinė žvalgyba suteikia labai vertingos informacijos apie patį priešą, jo kiekį, arsenalą ir vietas. Grubiai tariant, panikuodamas priešas atskleidžia savo stipriąsias ir silpnąsias puses.

 

Kovinės žvalgybos dėka Ukrainos ginkluotosios pajėgos ne tik surinko reikiamą informaciją apie priešą, bet net įsitvirtino kai kuriuose fronto sektoriuose.

„Kol kas nežinoma, kas bus toliau, tačiau kontrpuolimas dar neprasidėjo“, – reziumavo Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(0)
(88)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: