[ŽT] „Reikia ruoštis blogiausiam.“ Rusija prabilo apie galimą karo tikslų keitimą  ()

Rusijos propagandistai ir net pareigūnai kalba apie galimus vadinamosios SVO tikslų pokyčius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarąsias kelias savaites Rusijos propagandistai ir net pareigūnai kalba apie galimus vadinamosios SVO tikslų pokyčius. Kremlius tikriausiai siekia paliaubų, tikėdamasis Ukrainos kontrpuolimo.

Tai „24 kanalui“ pranešė Rusijos opozicijos lyderis, teisininkas ir tinklaraštininkas Markas Feiginas. Anot jo, kalbos apie tai sklando jau kurį laiką, ypač tarp Rusijos propagandistų. Galbūt tai tam tikras Kremliaus „vadovas“, kuris buvo išplatintas žiniasklaidai siekiant parengti gyventojus.

Niekas nebemini „denacifikacijos“

Jo nuomone, tokie signalai rodo tam tikrą Maskvos baimę prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą. Tikėtina, kad Kremlius žino tikruosius savo kariuomenės pajėgumus ir nori pasiekti paliaubas arba karo veiksmų nutraukimą. „Nėra prielaidų, kurios priverstų Ukrainą sutikti su dalies Donecko, Luhansko, Zaporižios, Chersono sričių ir Krymo okupacija dabar. Todėl lieka neaišku, kokių tikslų Maskva dabar pasirengusi atsisakyti“, - sakė Feiginas.

 

„Denacifikacijos" ir „demilitarizacijos" sąvokų informaciniame lauke dabar net negirdėti. Tai ypač pasakytina apie demilitarizaciją, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo didžiulį kiekį vakarietiškos ginkluotės. Tikslo užkirsti kelią įėjimui į NATO taip pat nebėra darbotvarkėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(215)
(15)
(200)

Komentarai ()

Susijusios žymos: