Rusija susidurs su didelėmis problemomis dėl raketų atakų. Kas nutiko  ()

Rusija prieš Ukrainą panaudojo daug raketų, tačiau jai pavyko pagaminti naujų. Tai reiškia, kad priešas išlaiko tam tikrą raketų potencialą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija reguliariai apšaudys Ukrainą iki šio karo pabaigos.

Tai interviu „24 kanalui“ pareiškė karo ekspertas ir analitikas Piotras Černikas.

Pasak Černiko, rusai gali pagaminti nuo 40 iki 60 ilgojo nuotolio raketų X-101 ir 3M14 „Kalibr“ (nuo 2,5 iki 5 tūkst. kilometrų).

Be to, Rusija gamina vidutinio nuotolio raketas X-31, kurios gali smogti į taikinius iki 110 kilometrų, taip pat X-59, galinčias smogti į taikinius iki 290 kilometrų.

Tačiau Rusijoje raketų nešėjai, paleidžiantys šias raketas, greitai susidėvi.

„Kalbant apie iš oro paleidžiamas raketas, yra vienas labai rimtas niuansas. Dažniausiai naudojami X-101 ir X-55 arba X-555. Tai yra raketos derinys su raketų nešėju. Čia rusai jau turi problemų ir jos augs kiekvieną dieną. Kodėl? Jauniausias „Tu-95MS“ – 1994 metų gamybos. Kiekviena buvimo ore valanda dėvi visus jo komponentus. Ir ateis valanda, kai jie bus nusidėvėję iki nulio“, – sako Černikas.

Černikas įsitikinęs, kad rusai negalės pagaminti naujų lėktuvų „Tu“, nebent retkarčiais „Tu-160“.

„Jie negali ir negalės gaminti tokios įrangos. Daugiausia yra atskirų „Tu-160“ versijų, kurių iš viso yra 13 vienetų. Bet jie yra labai problemiški variklio priežiūros požiūriu. „Tu-22M3“, gabenantis sunkiausią ir rimčiausią raketą X-22, taip pat artėja prie pabaigos, ir jie negalės pagaminti naujų“, – sako Černikas.

 

Tačiau jis pažymėjo, kad raketų grėsmė išlieka. Priešas išlaiko tam tikrą raketų potencialą. Ir nors raketų nešėjų nusidėvėjimas didėja, deja, tai nevyks taip greitai, kaip norėtume.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()