„Turime būti pasiruošę viskam.“ SBU pulkininkas skelbia, kas prasideda fronte  ()

SBU pulkininkas Romanas Kostenko kalbėjo apie sunkumus, su kuriais susiduria Ukrainos ginkluotosios pajėgos per puolimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-12 „Turime būti pasiruošę viskam.“ SBU pulkininkas skelbia, kas prasideda fronte  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SBU pulkininkas Romanas Kostenko sako, kad priešas negaišo laiko, sustiprino savo pozicijas, todėl gali būti sunku susigrąžinti laikinai užimtas teritorijas.

Dėl tos pačios priežasties teiginius, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos atkovojo 1 km ar daugiau, reikia priimti su džiaugsmu, nes visa tai padaryta didžiulių pastangų ir nuostolių kaina.

Apie kontrpuolimo ypatybes galite sužinoti iš Romano Kostenkos interviu „YouTube“ kanale.

„Situacija sudėtinga, nes pats Bachmutas yra užgrobtas priešo, kažkur pakraščiuose turime pasisekimų, kažkas sako, kad sėkmės mažos: nuėjome kilometrą. Aš jums pasakysiu, ką mes įpratę matuoti tokiu dideliu mastu. Prisiminkite, kaip Charkivo sritis buvo išlaisvinta, kai miestas po miesto, kaip buvo deokupuota Chersono sritis, kur priešas traukėsi, taip pat virš kiekvieno miesto iškėlėme vėliavas?!“, – sako Kostenko.

Kostenko paaiškino, kodėl nereikėtų tikėtis greito teritorijų išvadavimo dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo:

„Norėčiau prisiminti momentą, kai buvo atokvėpis ir abi pusės kaupė didelius ginklų kiekius, o dabar gali atsitikti taip, kad kiekvienas 100 metrų mums brangiai kainuos ir nuspręsime, ar verta. Turime suprasti, kad mūsų laukia sunkūs mūšiai ir gali būti didelių nuostolių, nes puolimo metu išlaisvinant teritorijas, tai yra dideli nuostoliai. Todėl turime būti pasiruošę viskam, bet, kita vertus, turime suprasti, kad tik kova mus nuves į laisvę“, – sako patyręs Ukrainos kariškis.

 

„Bus didelės skerdynės. Aukų bus labai daug“, –  reziumavo SBU pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: