„Putinas įsiutęs. Gerasimovas pašalintas iš vadovybės.“ „General SVR“ skelbia sensaciją (Foto)  ()

Netikėta žinia. Gerasimovas ir vėl nušalintas nuo pareigų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-13 „Putinas įsiutęs. Gerasimovas pašalintas iš vadovybės.“ „General SVR“ skelbia sensaciją (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„General SVR“ skelbia sensaciją – Putinas įsiutęs, Gerasimovas pašalintas iš vadovybės.

„Putinas savaitgalį vaizdo skambučiu surengė kelis susitikimus su karinių ir saugumo blokų vadovais. Šeštadienį susitikimo metu prezidentas, išklausęs pranešimus, paskelbė, kad vėl nušalina Valerijų Gerasimovą nuo su „specialiąja karine operacija“ susijusių procesų vairo! Oficialiai nurodymų ir įsakymų šiuo klausimu nebus, tačiau realiai Gerasimovas yra nušalintas nuo birželio 11 d., sekmadienio“, – rašo „General SVR“.

Putinas paaiškino, kad Jungtinės pajėgų grupės vadu nenori matyti pergale netikinčio ir dekadentiško požiūrio žmogaus. Prezidentas pridūrė, kad yra nusivylęs Rusijos karių žiemos-pavasario puolimo rezultatais. Formaliai Gerasimovas lieka Jungtinės pajėgų grupės vadu ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininku, tačiau jis tikrai nebus atsakingas.

Tame pačiame posėdyje prezidentas išsakė nuomonę, kad visios privačios karinės grupės, įskaitant „Wagner“, turėtų būti visiškai pavaldžios Gynybos ministerijai.

 

Apie Jevgenijų Prigožiną Putinas sakė: „Laikas baigti su juo, jis čia daugiau nereikalingas“. Prezidentas nepaaiškino, ką tuo norėjo pasakyti.

Iš principo, remiantis tuo pačiu argumentu, kaip Putinas atleido Gerasimovą, galima atleisti visą Generalinį štabą. Ten visi, beveik be išimties, netiki pergale“, – rašo „General SVR“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(1)
(140)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: