„Sėkmingas Ukrainos kontrpuolimas gali priversti Putiną derėtis“ – Blinkenas  ()

Sėkmingas Ukrainos kontrpuolimas gali priartinti taiką ir sustiprinti valstybės pozicijas prie derybų stalo dėl karo su Rusija pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas.

„Ukrainos sėkmė kontrpuolimo metu lemtų du dalykus. Tai sustiprintų jos pozicijas prie bet kokio derybų stalo, taip pat galėtų paskatinti Putiną pagaliau susitelkti į derybas dėl jo pradėto karo pabaigos. Ir šia prasme tai gali atnešti taiką“, – sakė jis.

Atsižvelgdamos į tai, JAV ir toliau teiks maksimalią paramą Ukrainai, kad jai pasisektų mūšio lauke.

Be to, parama siekiama užtikrinti, kad laikui bėgant Ukraina galėtų sukurti stiprius atgrasymo ir gynybos pajėgumus, kad ateityje, jei Rusija bandytų įvykdyti naują agresiją, ji turėtų galimybę ją atgrasyti ir, jei reikia, efektyviai nuo jos gintis.

Blinkenas pažymėjo, kad karinė ir ekonominė bei demokratinė jėga yra svarbiausi dalykai, kurių reikia Ukrainai, kad ji ne tik išliktų, bet ir toliau vystytųsi.

 

„Ir tai taip pat siunčia labai stiprų signalą prezidentui Putinui, kad jis klysta, nes jis tiki, kad sunaikins Ukrainą“, – pabrėžė sekretorius.

JAV valstybės sekretorius taip pat mano, kad NATO viršūnių susitikime Vilniuje Ukraina gali tikėtis išvysti galingą tiek politinės, tiek praktinės paramos paketą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()