[ŽT] Super galinga žinia. Baltieji Rūmai patvirtino urano ginklų tiekimą Ukrainai  ()

Tuo pačiu metu JAV kariuomenės pareigūnai vis dar svarsto klausimą dėl kitų ginklų tiekimo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms, įskaitant kasetinius šaudmenis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-14 [ŽT] Super galinga žinia. Baltieji Rūmai patvirtino urano ginklų tiekimą Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento Joe Bideno administracija pritarė nusodrintojo urano amunicijos tiekimui Ukrainai, kurią gali naudoti amerikiečių tankai „Abrams“. Šis klausimas buvo išspręstas teigiamai po virtinės JAV pareigūnų diskusijų apie tai, kokiais sviediniais aprūpinti „Abrams“ jiems atvykus į Ukrainą. Apie tai birželio 13 d. pranešė „The Wall Street Journal“, remdamasis šaltiniais Baltuosiuose rūmuose.

Pasak JAV pareigūnų, nebėra jokių kliūčių patvirtinti tokio tipo amunicijos tiekimą. Dėl kitų ginklų tiekimo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms, įskaitant kasetinius šaudmenis, kol kas nėra aiškaus sprendimo, nepaisant to, kad daugelis Pentagono atstovų to reikalauja.

 

Primename, kad kovo mėnesį JK nusprendė aprūpinti Ukrainą nusodrintojo urano sviediniais „Challenger 2“ tankams. Tai pareiškė Didžiosios Britanijos gynybos viceministrė Annabelle Goldie, pažymėdama, kad tokia amunicija pasižymi aukštu efektyvumo lygiu naikinant šiuolaikinius tankus ir šarvuočius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()