Rusų laukia didžiulis košmaras. BILD skelbia, kur dingo „Challenger“ tankai ir šarvuočiai „Marder“  ()

BILD apžvalgininkas Julianas Repke mano, kad Ukrainos vadovybė puolimo operacijose elgiasi atsargiai, todėl didesnis puolimas dar laukia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puolimo operacijų metu Ukrainos kariuomenė naudoja tankus „Leopard“ ir amerikiečių pėstininkų kovos mašinas „Bradley“. Tuo pat metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos neskuba mesti į mūšį Didžiosios Britanijos sunkiųjų tankų „Challenger“ ir pėstininkų kovos mašinų „Marder“, o tai gali reikšti, kad didesnis Ukrainos puolimas dar laukia. Apie tai rašo vokiečių leidinio BILD apžvalgininkas Julianas Repke.

Leidinyje pasakojama apie sėkmingus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojų veiksmus, kurie sugebėjo pasistūmėti kelis kilometrus į priekį, išlaisvindami nemažai gyvenviečių okupuotoje teritorijoje. Deja, operacijų metu buvo nuostolių, – pastebi Repke. Anot jo, filmuotoje medžiagoje matyti keli sudaužyti vokiečių tankai „Leopard“ ir amerikiečių šarvuočiai „Bradley“.

„Priešingai, kol kas nepasirodė jokia filmuota medžiaga, kurioje būtų matomi britų sunkieji tankai „Challenger 2“, nei vokiečių pėstininkų kovos mašinos „Marder“. Tai reiškia, kad kelios Ukrainos brigados tikriausiai dar nėra dislokuotos, įskaitant, matyt, turinčias lenkų tankus PT- 91 (sukurtas T-72 pagrindu)“, – pastebi stebėtojas.

Šiuo atžvilgiu Repke išreiškė nuomonę, kad viena iš priežasčių, kodėl ne visa vakarietiška technika pasirodė mūšio lauke, yra Ukrainos vadovybės atsargumas. Tikėtina, kad Ukrainos kariuomenė išbandys, kur būtų prasmingiausia tolesnė, didesnė pažanga.

 

Publikacijos autorius atkreipė dėmesį į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų spaudimą priešo logistikai. Ukrainos kariai atakuoja Rusijos armijos tiekimo kelius, taip pat ginklų ir degalų sandėlius.

„Planas toks: kai tik rusų okupantai nustos tiekti pakankamai atsargų fronte, į puolimą bus metamos Ukrainos puolimo brigados – tankai ir mechanizuoti pėstininkai galės greitai judėti toliau į Rusijos okupuotas teritorijas“, – reziumavo Repke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(224)
(5)
(219)

Komentarai ()