Prie Bachmuto sugriuvo Rusijos gynybos linija. Prigožinas deda į krūmus (Video)  ()

Ukrainos gynybos pajėgos pralaužė vieną iš Rusijos armijos gynybos linijų Bachmuto kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, birželio 13 d., Ukrainos gynybos pajėgos sulaukė naujų sėkmių Bachmuto kryptimi. Pavyko pagerinti pozicijas pietiniame flange.

Tokia informacija iš įvykio vietos „Telegram“ pasidalijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys, slapyvardžiu „Bachmuto demonas“.

„Pralaužėme dar vieną gynybos liniją Kliščijivkos kryptimi. Esame vis arčiau“, – rašė Ukrainos karys.

Atkreipkite dėmesį, kad Kliščijivka yra pietiniame Bachmuto pakraštyje. Ukrainos ginkluotosios pajėgos prasiveržė ne tik ten, bet ir šiaurėje, bandydamos apsupti įtvirtintą teritoriją.

Situacija okupantams ten labai pavojinga. „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas, supratęs grėsmę įkristi į „katilą“, skubiai ištraukė savo kovotojus iš miesto ir pasiuntė į užnugarį.

Pažymėtina, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangą Bachmuto kryptimi oficialiai patvirtina Ukrainos karinė vadovybė.

Birželio 13 d. rytą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis pranešė:

 

„Gynybos pajėgos tęsia gynybinę operaciją Bachmuto kryptimi. Mūsų kariai juda į priekį, priešas praranda pozicijas flanguose“.

Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar savo ruožtu patvirtino gynybos pajėgų 250 metrų pažangą Berchovskio užtvankos srityje. Tai yra šiaurinis Bachmuto pakraštys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(1)
(108)

Komentarai ()

Susijusios žymos: