Veikia pagal geriausią JAV taktiką. „Forbes“ įvertino Ukrainos pajėgų pažangą fronte  ()

Per invaziją į Iraką JAV naudojo mažas grupes su šarvuočiais ir tankais. Dabar 35-oji jūrų pėstininkų brigada naudoja tą pačią taktiką, kuri dar kartą įrodo kariuomenės gebėjimą prisitaikyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai Zaporižios ir Donecko srityse veržiasi vienu metu 3-4 kryptimis. Ginkluotosios pajėgos ne tik veržiasi į priekį, bet ir veržiasi kaip žaibas. Tai praneša „Forbes“.

Į pietus nuo Velika Novosilkos Ukrainos karinių jūrų pajėgų 35-oji jūrų pėstininkų brigada taiko amerikietišką taktiką. 2003 m. balandžio mėn., prasidėjus invazijai į Iraką, JAV armijos 3-iosios pėstininkų divizijos batalionas sujungė 20 tankų „Abrams“, pėstininkų kovos mašinas „Bradley“ ir kelis šarvuočius M113 miesto puolimo grupėje. Į patį Bagdadą ji „atlėkė“ likus kelioms dienoms iki planuojamo koalicijos puolimo.

Šis išpuolis buvo vadinamas „žaibo lenktynėmis“. Mažos šarvuotos grupės juda greitai, klaidina ir demoralizuoja priešą. Šią teoriją praktiškai išbandė pulkininkas Ericas Schwartzas, vadovavęs „žaibo lenktynėms“ 2003 m. balandžio 5 d. Buvo keli bandymai surengti tokį puolimą ir visi jie leido užimti Bagdado centrą.

 

Po 20 metų Ukrainos 35-oji jūrų pėstininkų brigada jau daugiau nei savaitę vykdo savo žaibo lenktynes ​​palei Mokri Jala upę. Maždaug per savaitę trukusių karo veiksmų jūrų pėstininkai išlaisvino kelis kaimus, iš kurių paskutinis buvo Makarivka.

Ukrainos kariuomenė pasitiki greičiu ir šoku priešui. 35-oji brigada turi dešimtis britų šarvuotų transporterių „Mastiff“, turkiškų „Kirpi“ ir apie 10 tankų T-80BV. Būtent ši technika yra raktas į greitą brigados pažangą, rašoma leidinyje.

 

Pirmiausia veržiasi šarvuotų mašinų kolona, ​​o paskui tankai. Tankas apšaudo visas Rusijos pozicijas. „Mastifas“ turi .50 kalibro kulkosvaidžius, kad pašalintų bet kokias priešo pajėgas. Po jų taip pat seka pėstininkai, kurie atlieka užduotis aplinkui.

Leidinys pabrėžia, kad tai, kad Ukrainos kariai sugebėjo pritaikyti amerikiečių taktiką, byloja apie ginkluotųjų pajėgų prisitaikymą. Rusijos Federacija to padaryti negali. Kuo ilgiau 35-oji brigada tęs griausmingą žaibo lenktynes, tuo didesnė tikimybė, kad ten bus daugiau sėkmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(1)
(63)

Komentarai ()