Netikėtas smūgis iš JAV. Senatas blokuoja HIMARS pardavimą  (4)

JAV Senatas blokavo HIMARS pardavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Senatas blokavo HIMARS pardavimą Vengrijai, nes ji blokuoja Švedijos įstojimą į NATO.

Kaip pranešė Censor.NET su nuoroda į „Europos Tiesą“, apie tai rašo „The Washington Post“.

JAV aukšto rango respublikonų įstatymų leidėjas senatorius Džeimsas Rišas (James Risch) blokavo JAV ginklų pardavimą Vengrijai už 735 mln. JAV dolerių.

Taip senatorius bando daryti spaudimą Vengrijai, kuri blokuoja Švedijos paraišką įstoti į NATO.

Senatorius nori, kad Budapeštas prieš NATO viršūnių susitikimą Vilniuje uždegtų žalią šviesą Aljanso plėtrai.

Savo pareiškime senatorius pažymėjo, kad jei Vengrija nori gauti ginklų paketą, kuriame visų pirma yra 24-ios HIMARS raketų sistemos, amunicija, techninė įranga ir atsarginės dalys, ji turi patvirtinti Švedijos prašymą.

„Jau kurį laiką tiesiogiai reiškiau savo susirūpinimą Vengrijos vyriausybei dėl jos atsisakymo paspartinti balsavimą dėl Švedijos stojimo į NATO. Tai, kad jau birželis, o tai dar nepadaryta, privertė apsispręsti, kad naujos amerikietiškos karinės technikos pardavimas Vengrijai bus sustabdytas“, – aiškino jis.

 

Visiems dideliems ginklų pardavimams reikalingas Senato ir Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininko ir aukščiausių narių pritarimas prieš Valstybės departamentui viešai paskelbiant apie pardavimą. Valstybės departamento atstovas atsisakė komentuoti šį klausimą, teigdamas, kad departamentas nekomentuoja „nebaigtų ginklų pardavimo sutarčių“.

Turkija ir Vengrija yra vienintelės NATO narės, kurios dar neratifikavo Švedijos prašymo, kurį reikia ratifikuoti vienbalsiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)

Komentarai (4)