„Jis sudegina viską...“ Pulkininkas skelbia apie „baisų ginklą“, pasirodžiusį Ukrainoje  (1)

Svitanas atskleidė „labai baisų ginklą“, kurį gavo Ukrainos ginkluotosios pajėgos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-15 „Jis sudegina viską...“ Pulkininkas skelbia apie „baisų ginklą“, pasirodžiusį Ukrainoje  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Romanas Svitanas paaiškino, kas tai yra nusodrinto urano sviediniai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas paaiškino, kad Ukraina neplanuoja pradėti branduolinio karo, kaip bando visus įtikinti Rusijos Federacija, kalbėdama apie sviedinius su nusodrintu uranu. Iš tikrųjų tokie šaudmenys lengvai prasiskverbia pro tankų šarvus ir nuo jų apsisaugoti neįmanoma. Iš esmės tai plona didelio tankio strėlė, užtikrintai pataikanti į taikinį.

Daugiau apie nusodrinto urano sviedinius galite sužinoti iš Romano Svitano interviu televizijai „Priamoj“ svetainėje „YouTube“.

„Tai yra pokalibriniai sviediniai, o tai reiškia, kad kalibras yra mažesnis už tanko vamzdį. Visa esmė. Paprasčiau tariant, tai strėlė, t. y. iki metro ilgio nusodrinto urano strypas. Nusodrintas uranas pats savaime yra metalas. Jis 2,5-3 kartus tankesnis už plieną, todėl visa kinetinė energija jį iššaunant praktiškai perduodama tanko ar bet kokio metalinio objekto šarvui, o tada kinetinė energija virsta šiluma ir jis sudegina bet kokį šarvą, kad ir koks jis būtų“, - teigė jis.

 

Karo ekspertas papasakojo apie unikalias nusodrinto urano sviedinių savybes: „Nusodrinto urano sviedinys, esant 600° temperatūrai, t. y. temperatūrai, kuri pasiekiama susidūrus su metalu, užsiliepsnoja ir perdega. Natūralu, kad jis sudegina viską, kas yra tanko viduje, todėl šia prasme tai yra labai baisus ginklas. Jis labai tikslus: praktiškai vienas šūvis – vienas pataikymas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(177)
(4)
(173)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)