[ŽT] „Prigožinas atsisakė vykdyti Putino įsakymą. Rusijos kariuomenėje prasideda karinis maištas“  ()

Prigožino pareiškimas, kuriuo atsisakoma vykdyti Putino įsakymą, yra karinio maišto pradžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožinas antrą kartą pakartojo, kad jo „Wagner“ kovotojai nesudarys sutarčių su Rusijos gynybos ministerija. Putinas susitikime su Rusijos karo korespondentais sakė, kad dabar ši taisyklė galioja absoliučiai visiems Rusijos kariams ir samdiniams - visi turi pasirašyti sutartis su ministerija. Prigožinas atsisako tai vykdyti.

Žinomas Rusijos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmianas pastebi, kad Prigožino teiginys tik iš pirmo žvilgsnio atrodo keistas – atidžiau panagrinėjus keistenybių nėra, nes „Wagner“ vadovas kreipiasi ne į Šoigu, o tiesiai į Putiną, atsakydamas jam mažiau nei po dienos.

„Atrodo keistai, nes tai jau buvo pasakyta - kam tai kartoti. Bet keistenybių nėra. Vakar Putinas tiesiogiai pareikalavo, kad visi „savanorių“ būriai sudarytų sutartis. Prigožino atsakymas nebėra skirtas Šoigui. Tai -atsakymas Putinui“, – pažymi Nesmianas.

 

Anot jo, Rusijos kariuomenėje prasideda atviras karinis maištas. „Tiesą sakant, tokia istorija vadinama gana vienareikšmiškai – kariniu maištu, nes čia tiesiog nekvepia nepaklusnumu“, – rašo jis.

(66)
(0)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: