Netikėtas Afrikos planas, kaip užbaigti karą. Vienas punktas patiks ne visiems  ()

Žiniasklaida sužinojo daugybę priemonių, kurias gali pasiūlyti Afrikos šalių lyderiai pirmajame derybų su Ukraina ir Rusija etape.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-16 Netikėtas Afrikos planas, kaip užbaigti karą. Vienas punktas patiks ne visiems  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Afrikos „taikos iniciatyva“, kuria siekiama sudaryti sąlygas paliauboms Ukrainoje, apima daugybę priemonių, kurias galima pasiūlyti Kijevui ir Maskvai pirmajame derybų etape. Šios priemonės, viena vertus, apima Rusijos kariuomenės išvedimą iš Ukrainos teritorijos ir, kita vertus, Vakarų sankcijų Rusijai švelninimą, rašo „Reuters“.

Be to, Afrikos šalių vadovai siūlo iš Baltarusijos teritorijos išvežti Rusijos taktinius branduolinius ginklus, sustabdyti TBT arešto orderį Putinui ir užtikrinti visišką grūdų sandorio veikimą. 

Iniciatyvos autoriai mano, kad šios priemonės turėtų tapti paliaubų pagrindu ir padėti šalims „sukurti pasitikėjimą ir apsvarstyti galimybę suformuluoti savo taikos atkūrimo strategijas“. 

Tuomet, pasak Afrikos šalių vadovų, reikalingas susitarimas dėl karo veiksmų nutraukimo, kurio sudarymą turėtų lydėti Rusijos Federacijos ir Vakarų valstybių derybos. 

 

Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė esantis pasirengęs priimti Afrikos lyderius ir išklausyti jų pasiūlymus, taip pat supažindinti svečius su Ukrainos taikos formulės detalėmis ir pakviesti prisijungti prie jos įgyvendinimo. 

Septynių Afrikos šalių delegacija su Putinu susitiks birželio 17 dieną Sankt Peterburgo tarptautinio ekonomikos forumo metu, o dieną prieš tai lankysis Ukrainos sostinėje.

Afrikos delegaciją sudarys Zambija, Senegalas, Kongo Respublika, Uganda, Egiptas, Komorai ir Pietų Afrika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(5)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()