[ŽT] „Praradimų yra.“ Pentagono vadas skelbia apie Ukrainos nuostolius  ()

Jungtinių Valstijų gynybos sekretorius pripažino, kad Ukraina per kontrpuolimą prarado dalį turėtos technikos. Ir tai nėra staigmena, nes kare kitaip nebūna.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų gynybos sekretorius Lloydas Austinas sakė, kad Ukraina mūšio lauke vykdydama kontrpuolimą prarado technikos, tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi pakankamai ginklų, kad galėtų tęsti puolimą. Austinas pažymėjo, kad karas be nuostolių technikoje yra neįmanomas. Tačiau svarbu, kad Ukraina turi galimybę atnaujinti pajėgumus.

„Tai yra karas. Žinome, kad praradimų mūšio lauke bus abiejose pusėse. Kas svarbu: ukrainiečiai turi galimybę atkurti sugadintą techniką, ką įmanoma pataisyti ir grįžti į mūšio lauką“, – sakė Jungtinių Valstijų gynybos sekretorius.

Austinas pabrėžė, kad sąjungininkų ryžtas tęsti ginklų tiekimą išlieka svarbus. Ukraina turi stiprius kovinius pajėgumus.

„Mūšio lauke bus daugiau žalos technikai. Manau, kad rusai mums tūkstantį kartų rodė tas pačias 5 mašinas iš dešimties skirtingų kampų. Tačiau, atvirai kalbant, ukrainiečiai dar turi daug kovinės jėgos“, – sakė Austinas.

 

Birželio 14 dieną JAV suteikė Ukrainai papildomos karinės pagalbos. Į naują paketą įtrauktos šarvuotos mašinos, kurios gali pakeisti per kontrpuolimą sugadintą ir sunaikintą techniką - naujose siuntose bus naujų „Stryker“ ir „Bradley“.

Be to, naujausia pagalba taip pat apima amuniciją oro gynybos sistemoms NASAMS, taip pat papildomas raketas HIMARS.

(44)
(3)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: