[ŽT] „Tai tiesiog absurdiška! Rusija gali sušaudyti JT humanitarines misijas“  ()

Ukrainos nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose mano, kad situacija, kai JT humanitarinėms misijoms Ukrainoje gresia Rusijos, kuri yra nuolatinė Saugumo Tarybos narė, apšaudymas, yra absurdiška.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Praėjusių metų kovo–balandžio mėnesiais, jau prasidėjus plataus masto invazijai, JT nebuvo pasirengusi greitai reaguoti, nes pirmą kartą savo istorijoje susidūrė su tokio pobūdžio ir masto karu Europoje“, – sakė Ukrainos atstovas JT Serhijus Kyslycia. „Tačiau ji greitai prisitaikė ir bendradarbiaudama su Ukrainos vyriausybe rado humanitarinį atsaką. Šiandien JT struktūros Ukrainoje vykdo didžiausią pasaulyje humanitarinę operaciją“.

Kyslycia pažymėjo, kad „JT niekada netyli, kai Rusija, nepaisant daugybės prašymų, nesuteikia humanitarinėms misijoms galimybės patekti į laikinai okupuotas teritorijas“. Per Mariupolio apgultį, Charkivo ir Černihivo sričių užėmimą, dalies Donecko ir Luhansko sričių okupaciją rusai trukdė JT humanitarinėms misijoms.

Humanitariniai darbuotojai ginklų neturi, todėl būtinos okupantų saugumo garantijos, o Rusija tokių garantijų nesuteikia ir visus prašymus ignoruoja.

 

„Todėl reikėtų aiškiai suprasti, kad blogio šaknys šioje situacijoje yra Rusija. Ir šias šaknis būtina išrauti. Juk absurdas, kad JT dislokuotoms humanitarinėms misijoms gresia Rusijos Federacijos, kuri sėdi nuolatinio JT Saugumo Tarybos nario kėdėje, apšaudymas“, – reziumavo Ukrainos atstovas JT Serhijus Kyslycia.

(23)
(4)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: