To dar nebuvo. Grupė Rusijos pareigūnų paragino Putiną grįžti prie „visuotinai pripažintų“ sienų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-06-17 20:17
Gerai, kad nepasakė jog tai paveiks Galaktikos išsidėstymą. Apsurdų apsurdas. HE nugriovimas ATSTATĖ regiono ekosistemą, bet nuo to nukentėjo žmogaus interesai, t.y. užliejo vandeniu tuos miestus, kurie buvo pastatyti gamtai priklausančiose zonose;
Azys 2023-06-18 03:39
tai žmogus yra aukščiau gamtos, ar vis tik jos dalis? Bebro užtvanka pastatyta tam, kad bebrai geriau gyventų yra ekosistema, o žmogaus užtvankos - ne? Viso regiono ekosistema buvo NUSISTOVĖJUSI esant tai užtvankai, o dabar ji sugriuvo ir aišku lengviausia yra įtikinti save, kad tai nieko nepakeis, nors tuo pat metu kuo puikiausiai žinai, kad vakare ne vietoj nusiperdes arabas ryte įtakos mažų mažiausiai besikeičiančias degalų kainas.
punktyras 2023-06-18 09:26
surdas. Buvo ekosistema su savo energijos, vandens, maisto medžiagų apytaka ir poveikiu visos aplinkos, tad ir planetos, ekosistemoms. Pastačius HE, nutiesus kanalą į sausringą Krymą, dėl irigacijos pasikeitė augmenija, paviršiaus albedo, vėjų rožė, nusistovėjo kita pusiausvyra, eventualiai ekosistema pakito. Susprogdinus užtvanką, per 60 metų nusistovėjusi ekosistema buvo pakeista šuoliškai, be jokio pereinamojo laikotarpio. Todėl staigus poveikis būtinai pakeis ekosistemą. Nėra tokio dalyko kaip atstatymas, galimas tik pertvarkymas.
vanduo4 2023-06-18 11:24
Tu kalbi apie Ukrainos ekosistemą, o ne Planetos. Planetos prasme - ekosistema atsistatė, bet lokaliai - ji labai pasikeitė. Būtent tai ir norėjau pasakyti. Kame klaida?
punktyras 2023-06-18 14:46
surdas. Ar Ukraina yra kitoje planetoje? Bet kurios ekosistemos pokytis veikia ir visas kitas ekosistemas. Kaip Sachara veikia Amazonės miškus, taip ir susidariusi dykuma Dniepro pakrantėje ir Kryme veiks kitas sistemas.
vanduo4 2023-06-19 20:40
surdiška.