Bataliono vadas skelbia apie mėsmalę prie Bachmuto. „Tai pirmas kartas. Čia tikras košmaras.“  ()

„Laisvės“ bataliono vadas Petro Kuzikas atskleidė tiesą apie sudėtingą situaciją Bachmuto kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patyręs Ukrainos kariškis Petro Kuzikas paneigė informaciją, kad susirėmimų su okupantais skaičius sumažėjo. Jis patikslino, kad tame fronto segmente, kuriame jis yra, situacija tik komplikuojasi: priešas šturmuoja ukrainiečių pozicijas ir imasi desperatiškų žingsnių, kad išlaikytų linijas.

Bataliono vado Petro Kuziko interviu laidai „Apostrophe TV“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

„Laisvės“ bataliono vadas į žurnalisto pareiškimą apie rusų aktyvumo mažėjimą Bachmuto kryptimi sureagavo su šypsena ir pasakė, kas ten iš tikrųjų vyksta:

„Aktyvumo mažėjimo nematome. Galbūt kai kuriose srityse sumažėjo, bet ne mūsų. Deja, nors dinamika didėja: mes nuolat atremiame jų puolimus arba jie atremia mūsų puolimus. Karas vyksta, bandant užimti aukštumas, palankias pozicijas ir manevruojant.“

Kuzikas kaip pavyzdį pateikė iliustratyvų atvejį, patvirtinantį, kad priešas panikuoja ir bet kokia kaina bando sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą Bachmuto kryptimi:

„Nemalonu tik tai, kad priešas vis dar naudoja daug tankų. Pasakysiu, kad mane labai nustebino ekstremalios tankų atakos, nes, pavyzdžiui, 10 tankų su artilerijos parama išvyko į vieną poziciją, kurią gina 10 žmonių (kiek galiu atsiminti, tai pirmas kartas). Situacija labai sunki. Čia tikras košmaras. Puolimas buvo atremtas, sudeginome 5 tankus, o pėstininkų (jų neskaičiuojame) sudeginome pakankamai.“

 

„Amunicijos trūkumo nepastebėjau. Dar anksti apie tai kalbėti. Norėčiau pasakyti šiokias tokias bravūrines pastabas, bet iš tikrųjų priešas neturi nei amunicijos, nei technikos alkio“, – savo istoriją apibendrino Bachmuto gynėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(4)
(67)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: