Nežinojo nei Zelenskis, nei JAV. Nutekėjo žinia, ką visiškai slapta darė generolas Zalužnas  ()

Zalužnas slėpė pasiruošimą karinėms operacijoms nuo Volodymyro Zelenskio ir Kyjivo sąjungininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas Ukrainos gynybos planą pristatė tik 2022 metų vasarį, prieš pat plataus masto invaziją. Tačiau pasiruošimas prasidėjo daug anksčiau.

Nuo pat pirmųjų darbo dienų Zalužnas tvirtino, kad didelio masto karo grėsmė yra reali. Štai kodėl Ukrainos generalinis štabas kūrė įvairias įvykių raidos galimybes dar gerokai prieš vasario 24 d.

„Karo kvapo nesupainiosi su niekuo, o ore jau gali tai užuosti“, – 2022 m. birželį „Time“ sakė Zalužnas.

Dar gerokai prieš prasidedant plataus masto karui, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė iš tikrųjų perėjo į visą parą veikiantį režimą, „nepaisant raminančių pranešimų, kuriuos išsakė politikai“.

BBC įvardijo pirmąjį reikšmingą Valerijaus Zalužno sprendimą – tai yra leidimas kariuomenei Donbase, užpuolus ją, atsakyti į ugnį be vyresniosios vadovybės sutikimo.

„Pats Zalužnas persikėlė gyventi į butą, esantį netoli Generalinio štabo – siekdamas geriau pasiruošti galimai invazijai ir išlaikyti šiuos pasiruošimus paslaptyje. Pavyzdžiui, tada oro gynybos sistemos buvo gabenamos iš jų nuolatinių bazių ir tai buvo daroma naktį“, – rašoma straipsnyje.

 

„New Yorker“ teigimu, Zalužnas karinius pasiruošimus slėpė net nuo Volodymyro Zelenskio ir Kyjivo partnerių. Ir tik 2022 metų vasarį Zalužnas pristatė Ukrainos gynybos planą.

Be to, leidinys pažymi, kad Generalinis štabas parodė JAV ambasados ​​Kyjive karo atašė Ukrainos pozicijų ir gynybos schemų eskizą. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo klaidinga plano versija, siekiant nuslėpti visą pasirengimo mastą.

Pats Zalužnas interviu „Time“ sakė, kad 2019 metais eidamas vado pareigas, neplanavo su Zelenskiu pasinerti į karinės taktikos detales ir kariuomenės vadovavimo struktūrų peripetijas. Viskas dėl to, kad prezidentas turi kitų užduočių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(297)
(7)
(290)

Komentarai ()

Susijusios žymos: