Nori duoti „paveiktiems rusams“. Abramovičius atsisakė skirti Ukrainai 2,3 mlrd. svarų. Skubiai įsikišo JK  ()

Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius atsisakė pervesti lėšas gautas iš „Chelsea“ klubo pardavimo Kijevui, rašo žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos vyriausybė nepritarė jo norui dalį lėšų skirti „nuo karo nukentėjusiems rusams“.

2,3 milijardo svarų sterlingų, gautų pardavus „Chelsea“ futbolo klubą daugiau nei prieš metus, gali nepasiekti Ukrainos. Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius nepasirašė sutarties dėl šių lėšų perdavimo Ukrainai. Savo sprendimą jis pagrindė tuo, kad reikia dalį šių pinigų pervesti ir „nuo karo nukentėjusiems rusams“. Tačiau Didžiosios Britanijos vyriausybė nesutiko su tokiu žingsniu, todėl Abramovičiaus sąskaitos lieka įšaldytos, rašo „Daily Mail“.

Romanas Abramovičius nori, kad nemaža dalis pinigų atitektų „nuo karo nukentėjusiems rusams“. Tačiau Didžiosios Britanijos vyriausybė su tuo nesutiks, kol Rusijai bus įvestos sankcijos dėl jos invazijos į Ukrainą. Įdomiausia, kad pačiam Romanui Abramovičiui taikomos Vakarų sankcijos ir tuo pačiu jis turi gauti leidimą pervesti lėšas Ukrainai.

Abramovičius pernai buvo priverstas parduoti „Chelsea“ futbolo klubą. JAV milijardierius Toddas Boley už klubą sumokėjo 2,5 mlrd. svarų sterlingų, tačiau galutinė suma siekė 2,3 mlrd. svarų po išlaidų, susijusių su sandoriu. Rusijos oligarcho spaudos tarnyba, tuo metu pareiškė, kad Abramovičius norėjo, kad pinigai būtų pervesti į labdaros fondą „aukų iš abiejų Rusijos Federacijos ir Ukrainos karo pusių reikmėms“.

 

„Daily Mail“ publikacijos šaltiniai Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijoje patvirtino tokios problemos faktą. Anot jų, Užsienio reikalų ministras Jamesas Cleverley teigė negalintis garantuoti pinigų pervedimo Ukrainai artimiausiu metu. Pasak Cleverley, Didžiosios Britanijos vyriausybė nori užtikrinti, kad pinigai atitektų Ukrainai.

 

Šaltiniai Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijoje teigė, kad pinigai į Kijevą turėjo atkeliauti pernai, tačiau dabar yra vilties, kad jie gali atkeliauti iki šių metų žiemos. Tačiau kol kas nėra jokių garantijų, kad tai išvis įvyks.

Šiuo metu JK yra užšaldytoje Abramovičiaus kontroliuojamos bendrovės „Fordstam“ banko sąskaitoje 2,3 mlrd. svarų. Tuo metu šalies Užsienio reikalų ministerija kol kas neuždegė žalios šviesos pinigų pervedimui. „The Daily Mail“ rašo, kad Cleverly teigė, kad šiems milijardams valdyti sukurtas fondas nėra pasiruošęs gauti lėšų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()