„Jie turi problemų, didelių problemų.“ Kaip Rusija „sunaikino“ 5 „Patriot“ kompleksus Ukrainoje  ()

Karo ekspertas Romanas Svitanas įvertino Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pareiškimą apie penkių JAV pagamintų priešraketinių sistemų „Patriot“ sunaikinimą Ukrainoje, kurį jis padarė Sankt Peterburgo tarptautinio ekonomikos forumo kuluaruose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jeigu mes sunaikinome penkias „Patriot“ sistemas netoli Kijevo, kiek mums kainuoja sunaikinti bet kokį pastatą ir statinį Kijevo centre. Tokių apribojimų nėra. Mes to nedarome dėl daugelio priežasčių“, - sakė V. Putinas.

Interviu „24 kanalui“ Romanas Svitanas pakomentavo šį pareiškimą.

„Patriot“ kompleksą sudaro aštuoni paleidimo įrenginiai, lokatorius, valdymo mašina, jėgainė, 10-11 taškų. Vienam „Patriot“ turėjo būti vienuolika „Kinžal“. Penki „Patriot“ – tai 55 „Kinžal“, jie būtų pasirinkę bet ką ir viską, ką galėjo pasirinkti. Žmogus akivaizdžiai yra trejų parapijos mokyklos klasių lygio, prastai skaičiuoja, mažių mažiausiai. Mes turime du ar tris kompleksus, apie kuriuos teigė, ir ne daugiau. Jei turėtume penkis „Patriot“, neturėtume kai kurių bėdų, kurių kartais pasitaiko kitiems miestams“, - sakė Svitanas.

Pasak jo, tokie pareiškimai rodo rimtas Rusijos kariuomenės problemas, susijusias su modernios ginkluotės prieinamumu.

 

„Todėl Putinas yra toli nuo realybės. Tai, dėl ko jis tai sako, yra informacinė kampanija. Ši kampanija jau įtraukia net pirmuosius valstybės asmenis. Tai reiškia, kad jie turi problemų, didelių problemų fronte, problemų su raketomis, jie supranta, kad mes beveik viską numušame. Problemų su realybės suvokimu turi ne tik Putinas, bet ir visa Rusijos visuomenė“, - pridūrė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: