[ŽT] Kodėl Ukraina nepuola Rusijos laivų. Ždanovas atskleidė paslaptį  ()

Karinis ekspertas Olegas Ždanovas kalbėjo apie silpną bepiločių orlaivių galią, nes jie negali sunaikinti priešo laivo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Olego Ždanovo, bepiločiai orlaiviai gali padaryti žalos, apgadindami laivą, tačiau negali jo visiškai nuskandinti. Kartu karinis ekspertas pažymėjo, kad efektyviau bepiločiais orlaiviais smogti Rusijos sostinei, nes tai sukelia paniką ir jaudulį ne tik maskviečiams, bet ir kitiems Rusijos piliečiams. Informacija apie tai sparčiai plinta internete, o tai reiškia, kad į Maskvą skrendantys bepiločiai orlaiviai daro psichologinį spaudimą rusams.

Olego Ždanovo atsakymą į klausimą, kodėl Ukraina nenaudos bepiločių orlaivių prieš Rusijos laivyną, galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ svetainėje.

Apie tai, kodėl Ukrainos bepiločiai orlaiviai nešaudo Rusijos laivų, Ukrainos pajėgų atsargos pulkininkas pasakė štai ką: „Faktas tas, kad dronai gabena gana mažą naudingąjį krovinį. Dronas laivui praktiškai nieko nepadarys. Taip, jis sugadins kokį nors artilerijos įrenginį, sugadins radarą, sugadins anteną, bet laivo iš rikiuotės neišves“.

Karinis ekspertas paminėjo ir kitas priežastis, kodėl nėra prasmės dronais smogti į laivus: „Visi dronai skrenda labai mažu greičiu (jų kreiserinis greitis yra keli šimtai kilometrų per valandą, jie nėra viršgarsiniai). Retas kuris dronas skrenda 800-850 km/val. greičiu, todėl laivo priešlėktuvinės gynybos sistemai tai gana lengvas taikinys. Taigi, pasiekti laivą dronui bus labai problemiška. Tai viena iš priežasčių. Antra, sugadinti laivo nėra įmanoma. Trečia, ir svarbiausia, yra moralinis ir psichologinis komponentas: kas sužinos apie laivo užpuolimą? Niekas apie tai nesužinos. Rusijos pusė tylės kaip žuvis ant ledo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()