„The Sunday Times“ skelbia sensaciją. Baltarusiai Lenkijoje mokomi surengti ginkluotą sukilimą prieš Lukašenką  ()

Kelių šimtų Baltarusijos piliečių mokymus, anot leidinio, veda buvę Baltarusijos specialiųjų tarnybų darbuotojai, palikę Baltarusiją po 2020 metų prezidento rinkimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusiai Lenkijoje mokomi surengti ginkluotą sukilimą prieš Aleksandrą Lukašenką. Apie tai rašo britų laikraštis „The Sunday Times“.

Leidinio duomenimis, Lenkijoje mokosi keli šimtai Baltarusijos piliečių. Juos apmoko buvę Baltarusijos specialiųjų tarnybų darbuotojai, išvykę iš šalies po 2020 metų prezidento rinkimų ir vėliau kilusių protestų.

„Stengėmės eiti taikiu keliu. Valstybė niekada neranda savo laisvės be kraujo", – leidiniui sakė vienas iš pratybų dalyvių.

„The Sunday Times“ pažymi, kad anksčiau už šalies ribų esančius Baltarusijos buvusių teisėsaugos pareigūnų sukurta organizacija BYPOL prisiėmė atsakomybę už sabotažą prieš Rusijos oro pajėgų ilgojo nuotolio radarų aptikimo lėktuvą A-50,  kuris buvo dislokuotas Mačiuliškių aerodrome Baltarusijoje.

 

Lukašenka jau apkaltino Lietuvą ir Lenkiją kovotojų rengimu ir ekstremistinių kuopelių kūrimu tiesiogiai Baltarusijoje. Jis pareiškė, kad žino apie Vakarų planus ir neleis nuversti valdžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()