„Peilis į nugarą“. Kadyrovas sureagavo į Prigožino maištą, į kovos zoną jau pakeliui čečėnų smogikai (Video)  ()

Anot Čečėnijos vadovo, Rusijos samdinių lyderio Jevgenijaus Prigožino veiksmai yra „niekinga išdavystė“. Tai yra valstybės stabilumo ir piliečių saugumo reikalas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 „Peilis į nugarą“. Kadyrovas sureagavo į Prigožino maištą, į kovos zoną jau pakeliui čečėnų smogikai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas paragino „griežtomis priemonėmis“ numalšinti „Wagner“ įkūrėjo Jevgenijaus Prigožino maištą, siekiant išsaugoti Rusijos Federacijos vienybę. Todėl „į įtampos zonas jua išvyko“ gynybos ministerijos ir Rusijos gvardijos čečėnų kariai. Apie tai jis rašė savo „Telegram“ kanale.

Kadyrovas Rusijos samdinių lyderio demaršą pavadino „niekinga išdavyste“ ir „peiliu į nugarą“. Anot jo, tai, kas vyksta, nepadarys geriausio poveikio Ukrainoje kovojantiems Rusijos kariams. Be to, kalbama apie stabilumą, valstybės sanglaudą ir piliečių saugumą.

 

 

Kadyrovas priminė, kad istorijoje jau yra buvę panašių atvejų, privedusių prie kruvinų pasekmių.

Pasak jo, aukščiausiuoju šalies vadu laikomas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas žino situaciją fronte ir viską kontroliuoja, o Prigožino veiksmams pateisinimo nėra.

 

 

Jis paragino Rusijos armiją nepasiduoti provokacijoms, nes „priešai Vakaruose“ gali tuo pasinaudoti. Prigožino išdavikiško demaršo pasekmės gali būti destabilizuojanti situacija, mano Kadyrovas, nes tai „ne ultimatumas gynybos ministerijai, o iššūkis valstybei“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(18)
(-14)

Komentarai ()