„Esame pilietinio karo pradžios liudininkai“. Podoliakas apie Prigožino maištą  ()

„Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino maištas prieš Rusijos vadovybę iš tikrųjų yra pilietinio karo Rusijos Federacijoje pradžia. Įvykiai Rusijoje liudija Kremliaus režimo žlugimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 „Esame pilietinio karo pradžios liudininkai“. Podoliakas apie Prigožino maištą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai komentare žurnalistams pareiškė prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

„Įvykiai vystosi pagal scenarijų, apie kurį kalbėjome visus praėjusius metus. Ukrainos kontrpuolimo pradžia galutinai destabilizavo Rusijos elitą, sustiprino vidinį susiskaldymą, kilusį po pralaimėjimo Ukrainoje“, – sakė jis.

Podolakas pabrėžė, kad Prigožino maištas yra pilietinio karo Rusijos Federacijoje pradžia. Tačiau Putino režimas negali susidoroti su opozicija dėl sistemos žlugimo.

„Šiandien iš tikrųjų matome pilietinio karo pradžią. Prigožino grupuotė užgrobia karinius objektus, būstines ir ištisus miestus, savo kelyje beveik nesulaukia pasipriešinimo, nuginkluoja atsitiktinius kareivius ir policininkus. Putinas paskelbia Prigožiną išdaviku ir nusikaltėliu ir paskelbia atitinkamą įsakymų žvalgybos tarnyboms, bet nieko nevyksta – valdymo krizė, faktinis valdžios praradimas. Tuo pat metu „Wagner“ tęsia žygį į Maskvą“, – sakė patarėjas.

 

Podoliakas pabrėžė, kad Ukraina ir toliau eina savo keliu – grįžti prie 1991 metų sienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()