„Mes nesame išprotėję kaip Putinas.“ Galingas signalas Kinijai ir Vakarams. Kokią žinutę skelbia Prigožinas  ()

Piontkovskis sako, kokią žinią siuntė Prigožinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-25 „Mes nesame išprotėję kaip Putinas.“ Galingas signalas Kinijai ir Vakarams. Kokią žinutę skelbia Prigožinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keletą mėnesių trukęs „Wagner“ savininko Jevgenijaus Prigožino konfliktas su Rusijos gynybos ministerija peraugo į jo konfrontaciją su Rusijos valdžia. O garsūs pareiškimai, kuriuos jis šiandien daro, skirti ne tik rusams, bet ir išorės politikos veikėjams, Rusijos publicistas ir opozicijos politikas iš JAV Andrejus Piontkovskis sakė „24 kanalui“. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad savo pareiškimuose Prigožinas akcentuoja labai svarbų ir skaudų visam pasauliui klausimą.

A. Piontkovskis pažymėjo, kad J. Prigožinas daugelyje savo pasisakymų kalba apie branduolinio ginklo naudojimo nepriimtinumą ir branduolinio šantažo, kurio griebiasi V. Putinas, naudojimą.

„Kaip Prigožinas, nusikaltėlis, pusę gyvenimo praleidęs lageryje, o paskui banditų aplinkoje, gali išmanyti strategiją? Akivaizdu, kad šį paragrafą jam įrašo kažkokie rimti žmonės, susiję su šiuo sukilimu“, - siūlė opozicijos politikas.

 

Kai „Wagner“ savininkas sako, kad branduolinio ginklo naudojimas yra nepriimtinas, jo nuomone, tai visų pirma yra signalas Vakarams. Pavyzdžiui, mes nesame tokie bepročiai kaip Putinas. Ir tai taip pat yra signalas Kinijai, kuri primygtinai atsisako grūmoti branduoliniais ginklais, kaip tai daro Putinas.

„Taigi tie žmonės, kurie stovi už Prigožino, taip pat domisi užsienio politikos kontekstu“, - padarė išvadą Andrejus Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(5)
(64)

Komentarai ()