„Google“ pristatė „Google TV“ (Video)  (14)

„Google I/O“ konferencijoje oficialiai pristatyta naujoji „Google“ paslauga „Google TV“, kuri esą taps „televizijos ateitimi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį rudenį rinką turėtų pasiekti pirmieji „Google TV“ televizorių priedėliai, kurie suteiks galimybę žiūrovams paversti savo televizorius internetinės televizijos (IPTV) terminalais ir daugiafunkciais skaitmeninio turinio ir pramogų įrenginiais. Šie priedėliai įprastinės kabelinės TV paslaugas papildys IPTV transliacijomis ir kitų interneto resursų vaizdo turiniu. Tokie priedėliai, kuriuos „Google“ gamins bendradarbiaudama su „Intel“, „Sony“ ir kitais partneriais, naudos modifikuotą „Google Android“ operacinę sistemą ir, be TV transliacijų, galės siūlyti papildomas darbo internete funkcijas, tokias, kaip informacijos ar norimo turinio paieška ar socialinių tinklų galimybės.

Prie interneto ir kabelinės TV tinklų prijungtiems priedėliams skirta „Google“ programinė įranga suteiks TV žiūrovams alternatyvą dabartinėms kabelinės ir palydovinės TV paslaugoms. Manoma, kad pirmasis toks terminalas, teikiantis „Google TV“ paslaugas, bus „Android“ OS versiją „Dragonpoint“ naudojantis priedėlis, kuriame veiks „Intel Atom“ procesorius. Valdymo galimybes suteiks specialus bendrovės „Logitech“ kuriamas nuotolinio valdymo pultas su kompiuterio klaviatūros funkcijomis.

Toks priedėlis, kurį bus galima prijungti ne tik prie televizorių, bet ir prie naujų „Blu-ray“ ar DVD grotuvų, iš esmės leis jiems veikti kaip apribotų galimybių asmeniniams kompiuteriams, t.y. vykdyti paiešką internete, žiūrėti „YouTube“ ar kitų videoportalų medžiagą, naudotis kitomis interneto paslaugomis. Pranešama, kad „Sony“ gali integruoti „Google TV“ į savo naujos kartos televizorius, skirtus jungti ir prie interneto, be to, šie moduliai gali būti diegiami ir į kitus interneto ryšį turinčius įrenginius.

San Franciske (JAV) susirinkusiems „Google I/O“ konferencijos dalyviams „Google“ atstovai pristatė „Google TV“ paslaugą ir pakvietė kurti jai skirtus sprendimus, skelbiama oficialiame bendrovės tinklaraštyje. Maždaug 5000 į konferenciją susirinkusių programuotojų „Google“ darbuotojai demonstravo kai kurias „Google TV“ funkcijas – dominančio turinio, susijusio su įprastinės TV programomis, paiešką internete, paieškos vykdymą balsu kalbant į specialų nuotolinio valdymo pultą, kuriame veikia „Android“ operacinė sistema, sporto varžybų transliacijos sumažinimą iki „paveikslėlio paveikslėlyje“, kad, žiūrint filmą, mažame lange būtų galima sekti varžybų statistiką ar kitą informaciją.

„Google“ pakvietė programuotojus jau dabar optimizuoti savo svetaines „Google TV“. Kadangi ši paslauga, kuri bendrovės atstovų ambicingai vadinama televizijos ateitimi, remsis atvirosiomis „Android“ ir „Google Chrome“ platformomis, jos galimybės esą priklausys tik nuo pačių „Google TV“ plėtotojų išradingumo ir kūrybiškumo. „Google“ pranešė netrukus pateiksianti programuotojams reikiamas priemones, tarp jų „Google TV SDK“ ir televizijai skirtus WWW programavimo priemonių rinkinius, kad „Google TV“ tinkamas programas jų autoriai galėtų platinti per „Android Market“ svetainę.

Šiame vaizdo siužete – „Google TV“ paslaugos galimybių pristatymas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)