[ŽT] JK ruošiasi staigiam Rusijos žlugimui  ()

J. Prigožino „žygis į Maskvą“ ir jo greitis paskatino diplomatus parengti veiksmų planą įvairiems įvykių scenarijams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos vyriausybė mano, kad Londonas turėtų pradėti ruoštis staigaus Rusijos žlugimo scenarijui po „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino maišto.

Apie tai rašo „The Times“.

Leidinio teigimu, Didžiojoje Britanijoje, prasidėjus plataus masto invazijai į Rusijos Federaciją, buvo manoma, kad tai gali baigtis nestabilumu RF viduje. 

„Reikia palaukti, kas bus toliau. Tai gali būti tik pirmas kažkokių įvykių etapas“, – sakė leidinio pašnekovas.

O Jungtinės Karalystės iždo vyriausiasis sekretorius Johnas Glenas pastarųjų dienų įvykius pavadino Rusijos „vidiniu reikalu“. Tuo tarpu buvęs Didžiosios Britanijos karo atašė Maskvoje Johnas Formanas teigė, jog sėkmingas J. Prigožino valdžios užgrobimas būtų „blogiausias scenarijus“, ir pavadino jį „fašistu“, dėl kurio neturėtų kilti jokių iliuzijų.

 

„Manėme, kad visa tai vyks palaipsniui. Nebuvo kalbos apie netikėtą „žygį į Maskvą“, - sakė jis ir pridūrė, kad Vakarų diplomatus glumina nestabilumo plėtros tempas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: