„Tai neatitinka lūkesčių.“ JAV pakomentavo, kas nutiko fronte  ()

JAV nacionalinio saugumo tarybos pranešėjas John Kirby sakė, kad kovos vyksta rytuose ir pietuose, tačiau Ukrainos pajėgų judėjimą efektyviai stabdo Rusijos parengta gynyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vyksta lėčiau, nei tikėtasi. Vašingtonas daugiausia dėmesio skiria gynėjams paremti ir artimiausiu metu planuoja paskelbti apie naują pagalbos paketą. Tai per spaudos konferenciją pareiškė JAV Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius John Kirby, teigiama birželio 26 d. Baltųjų rūmų pranešime spaudai.

„Daugiausia dėmesio skiriame tam, kad jie turėtų tai, ko jiems reikia sėkmei pasiekti - mokymus, priemones, įrangą. Ir šią savaitę pamatysite dar vieną paramos Ukrainai etapą, apie kurį paskelbė ši administracija, susijusį su ginklais ir pajėgumais. Taigi mes į tai sutelkiame dėmesį“, - informavo jis.

Kirby pabrėžė, kad neketina „vadovauti priešpriešai iš fotelio“, o komentuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę fronte turi Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Kartu jis pažymėjo, kad rytuose ir pietuose tęsiasi kovos siekiant išlaisvinti okupuotas teritorijas.

„Pats prezidentas V. Zelenskis praėjusią savaitę viešai kalbėjo, kad kai kuriose srityse viskas vyksta lėčiau, nei jis norėtų. Jis yra vyriausiasis vadas. Žinote, kad jis priima šiuos sprendimus ir duoda įsakymus“, - pažymėjo JAV nacionalinio saugumo tarybos pirmininkas.

 

Jis priminė, kad per pastarąjį maždaug pusmetį Rusija investavo daug pinigų į savo gynybinius pajėgumus. Pasak jo, priešas žinojo apie Ukrainos ketinimus pavasarį ir vasarą surengti kontrpuolimą ir jam ruošėsi.

„O gynyba, kaip pasakys bet kuris karo istorijos studentas, yra stipriausia karo forma. Ukrainiečiai susiduria su Rusijos gynyba, ir tai - pasak prezidento V. Zelenskio, remiantis jo paties analize - šiek tiek juos pristabdė“, - sakė Baltųjų rūmų atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(60)
(1)
(59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()