Neįtikėtina operacija Zaporižioje. Paslaptingai žuvo pulko vadas, iš karto smogė Ukraina. Rusai šokiruoti, pulkas traukiasi  ()

Ukraina atakavo RF ginkluotųjų pajėgų pozicijas Zaporižios srityje - kuo baigėsi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ kanalas „Dosje špiona“ pasidalijo informacija apie tai, kaip Ukraina atakavo RF ginkluotųjų pajėgų pozicijas Zaporižios srities Robotyne kaime, kurio planavimą ir įgyvendinimą ateityje bus galima studijuoti kariniuose universitetuose.

Birželio 18-osios naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo šturmą prieš RF ginkluotųjų pajėgų pozicijas Robotyne kaimo kryptimi. Pirminis smūgis buvo smogtas į dviejų RF ginkluotųjų pajėgų padalinių užnugario pozicijas, o tai rodo karo veiksmų planavimo ir žvalgybos apgalvotą darbą.

„Pagrindinis smūgis teko 291-ajam motorizuotųjų šaulių pulkui (karinis dalinys 65384, Čečėnijos Respublika), kurio pozicijos buvo išsidėsčiusios tiesiai priešais Robotyne kaimą. Tuo pačiu metu buvo pastebėtas tam tikras chaosas ir net sumaištis pulko gynybos organizavime. Čia verta paminėti, kad šiandien 291-asis SVV yra vienas iš labiausiai apmokytų padalinių, kuris jau keletą mėnesių yra „fronto linijoje“, vadinasi, jiems nesvetimos kovinės operacijos“, – pažymėjo kanalo autorius.

Nepaisant įsibrovėlių įvaizdžio, pirmąją puolimo dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos per pulko gynybos liniją pasistūmė daugiau nei 400 metrų. Dar po kelių dienų įsibrovėliai neteks daugiau nei 1 km teritorijos kontrolės į gylį.

 

„291-ajam pėstininkų pulkui į pagalbą bus išsiųstos 810 pėstininkų pulko pajėgos (13140 karinis dalinys, Sevastopolis), kurios daugiau ar mažiau stabilizuos situaciją šiame fronto sektoriuje. Šiuo metu nuostoliai: 2S4 „Tulip“ - 1 vnt., 2S5 „Hyacinth-S“ - 1 vnt., keli sunkvežimiai „KamAZ“, taip pat dideli personalo nuostoliai (šimtai negrįžtamų ir sužeistų)“, – rašo „Dosje špiona“.

Pikantiškiausia šio puolimo detalė yra ta, kad likus dviem dienoms iki Rabotine puolimo pradžios, paslaptingomis aplinkybėmis per avariją žuvo 291-osios MRR vadas papulkininkis Olegas Kudriavcevas. Kaip vėliau paaiškėjo, nelaimės priežastis – okupanto automobilio stabdžių sistemos gedimas. Papulkininkio kolegos neabejoja, kad avariją suorganizavo ukrainiečių specialistai.

 

Dėl to dalinys, likęs be vado, nesugebėjo apginti užimtų pozicijų.

„Taigi gavome išsamaus operacijos planavimo pavyzdį arba laimingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsitiktinumą“, – reziumavo kanalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(1)
(144)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: