Putinas visus apgavo. Lukašenka paskelbė tiesą apie „Wagner“  (1)

Ilgus metus Kremlius kategoriškai neigė gandus apie nelegalios „Wagner“ grupuotės finansavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2022 m. gegužės iki 2023 m. gegužės Rusijos valdžia skyrė „Wagner“ daugiau nei 86 mlrd., kad sumokėtų samdiniams. Jevgenijus Prigožinas lėšas gavo tiesiai iš Rusijos biudžeto. Šią informaciją birželio 27 dieną patvirtino Vladimiras Putinas.

„Mes visiškai finansavome šią grupę“, – sakė jis.

Ilgus metus Kremlius kategoriškai neigė gandus apie nelegalios „Wagner“ grupuotės finansavimą. Rusijos Federacijos prezidentas melavo ne tik savo žmonėms, bet ir Vakarams.

„Prieš metus kalbėjausi su Putinu ir jis mane patikino, kad Rusija neturi nieko bendra su „Wagner“ grupuote“, – pokalbio su Rusijos prezidentu detalėmis dalijosi Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

2022-ųjų gegužę, Rusijai jau įsiveržus į Ukrainą, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas taip pat patikino visuomenę, kad Kremlius nėra susijęs su Prigožino karinės kompanijos funkcionavimu: „Wagner“ yra privati ​​karinė kompanija, neturinti nieko bendra su Rusijos valstybe“. Prieš tai jis apkaltino Vakarus skleidžiant neva tikrovės neatitinkančius gandus apie Maskvos planus surengti plataus masto karą.

 

Sąžiningiausias agresorių kompanijoje pasirodė Aleksandras Lukašenka. 2020 metais jis pripažino, kad Jevgenijus Prigožinas nėra tikrasis „Wagner“ savininkas. Tikrieji šios kampanijos savininkai yra Rusijos Federacijos aukščiausios valdžios atstovai.

„Jis tik žaislas kitų rankose. Jis nepriima sprendimų. Taip, organizuoja... Bet ne jis tikrasis, ne. Šiek tiek aukščiau. Viceministrai“, – miglotai kalbėjo diktatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(3)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: