[ŽT] Zelenskis skelbia galingą kalbą apie karo pabaigą  ()

Prezidentas įsitikinęs - Ukraina padės visoms kitoms tautoms savo taikos formule.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina niekada nesutiks su jokiu įšaldyto konflikto, kuris baigiasi karu, variantu, birželio 28 dieną sakydamas kalbą Aukščiausiojoje Radoje pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Bet koks įšaldytas konfliktas yra karas, kuris neabejotinai įsiplieks, ir vienintelis klausimas, kada ir kiek gyvybių jis atims. Ukraina niekada nesutiks su jokiu įšaldyto konflikto variantu. Jokiu“, - pabrėžė jis.

Kartu prezidentas pridūrė, kad savo taikos formule Ukraina padės visoms kitoms tautoms, kurios siekia teisingo pasaulio.

Zelenskis pabrėžė, kad Rusija į visas savo kaimynes žiūri kaip į vergus ir priešus, o Ukraina tiki aljansais. Kartu jis pridūrė, kad dialogas dėl visateisės narystės ES turėtų prasidėti dar šiemet,  Ukraina tam pasiruošusi. Anot jo, tai ne tik ekonominė vienybė, bet ir Ukrainos saugumas, o ES Ukraina yra vienybės veiksnys.

Zelenskis taip pat pridūrė, kad Ukrainos įstojimas į NATO nebėra svajonė, o realybė. „Dabar esame saugumo pagalbos gavėjai, bet po pergalės Ukraina bus saugumo donorė mūsų regionui, visai Europai, visam pasauliui. Jau dabar Ukraina yra moralinės stiprybės donorė“.

 

Anot jo, Ukrainos įstojimas į NATO bus galingas taikos signalas. Jis pabrėžė, kad nebereikia jau žiūrėti į Kremlių, nes jau Rusijos viduje nežiūrima į „trapų Kremliaus savininką“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(2)
(103)

Komentarai ()

Susijusios žymos: