B.Obama įsakė armijai ruoštis galimai Pietų Korėjos gynybai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

liquid 2010-05-25 14:01
visiskai sutinku su lightfire. mano nuomone, amerikieciams karas tikrai nedave daugiau naudos, nei padare zalos. tos pacios degalu kainos amerikoj karo metu smarkiai isaugo. Jeigu jau jie tiek daug gali gauti to Irako kuro, kodel degalu kainos soktelejo pas juos net kelis kartus?
šakės 2010-05-25 15:15
Būtent. Visas oponentų argumentavimas - delfio lygio. Čia maždaug "JAV puolė Iraką, nes ten nusileido NSO, o vyrams juodais drabužiais reikėjo būtinai sunaikinti įrodymus bei pagaut čipoliną, kuris iš Rusijos pavogė 5 tonas plutonio. Negali pateikt priešingų įrodymų? Vadinasi tai tiesa"
Arns 2010-05-25 16:08
Jei Kinija mąstytu vien racionaliai, ji būtu gera JAV sugėrovė, bet kadangi ji dar neprarado valstybiškumo "dėl piniginės vertės popiergalio", racionalumą reikia labai gerai įvertinti. Tikrai kinai už grašius neparduos savo vertybių. O didieji argumentai, kodėl kinams nevertėtu veltis į karą labai apgailėtini, arba kinai iracionaliai mąsto skirdami vis daugiau pinigų persiginklavimui.
marius111 2010-05-25 16:12
amerikiečiai karo nenori, nes iš jo jiems beveik jokios naudos. eiliniams amerikonams kiltu tas pats klausimas, kaip ir vietname: "ka mes ten veikiame?" ir grėstu vidaus neramumai. jiem nuostuoliai būtu gal ir nelabai dideli, nes nenaudotu daug sausumos kariuomenės, bet vientintelis atlygis tebutu išaugus įtaka azijoje. pietu koreja karo nenori, nes jų sostinė labai arti fronto ir suvienijus koreja žlugtu jos ekonomika. kare jie atsilaikytu, nes turi modernią ir pakankamai didelę (655 000) kariuomenę, bei pramonę jei palaikyti. šiaurės koreja karo neturetu, jei turi proto, pradėti, nes ji jūrų ir padangių valdymą greitai prarastų, o žaibiškai užimti pietinės dalies neišeitų,del labai ginamo ir užminuoto fronto. ir liktų laiko klausimas, kada žlugs. kinai tiesiogiai nekariautu, nes jiems šiaurės korejos buvimas nėra labai naudingas (amerika turi pretekstą laikyti karines bazes ir patruliuoti laivais šalia kinų sienų) ir yra visiškai priklausomi nuo prekybos su vakarais. jei nebus kur siusti gaminamos produkcijos žlugtų ekonomika, nes jie beveik neturi vidinės rinkos ir liktu viena išeitis - gaminti ginklus ir pradėti totalinį karą, kurio negalėtų laimėti, nes nato per toli ir trūksta atominių ginklų. taigi kinų karo scenarijus yra visiškai iš fantastikos srities ir š. korejai jie padėtų nebent netiesiogiai.
šakės 2010-05-25 16:13
Kinai už grašius dirba JAV ir Europai dėl piniginės vertės popiergalio. Tiksliau dirba paprasti žmonės, o partijos elitas mėgaujasi valstybiškumu ir prabangiais daiktais iš vakarų pasaulio
Arns 2010-05-25 16:37
Va ir ne, tik pasipūtėliai iš vakarų taip mano, realiai eilinis kinas uždirbta tiek pat Kinijai gamindamas tiek pat kokiai JAV ar Prancūzijai, taigi, kur vergavimas? Greičiau protingas kitų valstybių pririšimas prie savęs, nes pabandyk Kinijai paskelbti kokį embargą, tuoj pusė pasaulio tokią išsišokėlę pamokins
šakės 2010-05-25 20:11
http://www.nytimes.com/2008/01/05/busin ... tshop.html Tikri laimės kūdikiai, turėdami tokias darbo sąlygas. Offtopic: mane stebina kai kurių žmonių pasamoninis palankumas stipresniam, šiuo atveju stipresniai šaliai, nesvarbu, kad ji su savo piliečiais elgiasi kaip su šiukšlėm. Nėra ten jokių prigimtinių teisių, lygybės, žodžio laisvės ir t.t. Taip, vakarų pasaulis neteisingas, niekas negarantuoja tau gero gyvenimo, visi stengiasi tik dėl savęs,... Bet čia nors niekas nesušaudys už asmeninę nuomonę, religiją ar dar ką. Ir norėdamas ką nors pasiekt gyvenime neprivalai būt kilmingas ar turėt kokių nors kitų retų požymių
anonimas 2010-05-25 20:22
Taip dėl kelių telkinių, tačiau ne bet kokių. Irakas antras pagal naftos atsargas. Didžioji dalis teritorijų net neišieškota. Neparankus rėžimas atrodytų dar apsurdiškesnė priežastis sukelti karą. Daug rėžimų pasaulyje turi jiems neparankių rėžimų. Mano nuomone Irako rėžimas kaip karo priežastis turėtų būti paskutinėj vietoj, tačiau vienoje iš pirmųjų kaip pretekstas. Karas tik dėl rėžimo, neturint gilesnių planų(išteklių panaudojimas, įsitvirtinimas teritorijoje, agresoriaus sunaikinimas ir t.t.) reiktštų nuostolius. Jei nebuvo masinio naikinimo ginklų(na tokius pati JAV pardavė Irakui, tačiau invazijos metu tokių nebuvo rasta), Sadamas neturėjo ryšių su Al-Qaida, Sadamas nenunuodyjo Kurdų, Sadamas nebuvo susijęs su teroristiniais išpuoliais, lieka rėžimas, kuris neišsiskiria iš kitų "džihadinių" rėžimų.
qzar 2010-07-24 21:42
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pa ... -57-108682 Na idomu kaip cia viskas toliau vystisis
Alchi 2010-07-24 23:03
Na rytoj atsikėlę jau žinosim, ar prasidėjo trečias pasaulinis, ar tai tik dar viena luošo rėksnio dėmesio trūkumo išraiška. Nes pagal spaudą, pratybos prasidės sekmadienį. Taigi... palaukim ir pamatysim.
KeeperMustDie 2010-07-24 23:17
Pasaulinio karo nebus, kai viena nedydele salele nusprendzia pasisakoti prie zymiai didesnes, tai nevadinama pasauliniu karu, nors ir butu naudojamas branduolinis ginklas. Tiesiog kazkaip cia ziuriu populiaru pasidare pastoviai trecia pasaulini skelbti.
manciukaz 2010-07-25 09:32
kinams naudinga s.koreja ne vien del idealogijos,jei sakysim pietu koreja uzimtu s.koreja tai kinai savo pasoneje turetu amerikieciu sajungininka su amerikieciu bazem, kas yra neparanku kinams kinams geriau tureti buferi - iki ausu ginkluota s.koreja.o kas sake kad s.koreja greitai prarastu ora tai turbut nezino kad s.koreja turi 1700 kariniu lektuvu tarp kuriu yra ir mig29..
Pumper 2010-07-25 10:27
Turint omeny, kad JAV lenda ir į Iraną su grasinimais, tai būtų visai įdomu pažiūrėti, kaip jie išsisuktų, jei Iranas ir Š.K. maždaug vienu metu juos bandytų paauklėti, kad nesikištų į kitų valstybių, esančių kituose žemynuose, reikalus, visai kaip nesikišo ir į Baltijos šalių okupaciją.
Mitas 2010-07-25 10:29
http://www.lrytas.lt/videonews/?id=1279 ... 40198&sk=2
lightfire 2010-07-25 11:04
taip, labai daug galimybių turi Iranas ir Š.Korėja kažką auklėti..
Mvpe 2010-07-25 11:38
Bręsta 3 pasaulinis ir nieko čia nepadarysi , Jav meistriškai žaidžia šachmatų partija su visų pasaulių . Jav išlaidos armijai didėja kiekvienais metais , nors buvo sakyta kad jos mažės , taip pat kaip ir kareivių skaičius Irake realiai to nematyti . Kaip tik amerikiečiams karas reikalingas tarp Pietų ir Šiaurės Korėjų taip destabilizuoti Azijos regioną , aišku Jav nenorėtų vykdyti jokių karo veiksmų , nes tai kainuotu labai brangiai . Nemanau , kad Šiaurės K. armija labai silpna kaip kai kurie čia sako . Svarbų vaidmenį vaidins Kinija , manau jie rems Šiaurę , ne todėl , kad jie to norėtų o labiau nori pasirodyti prieš Jav . Kinijos santykiai labai įtempti su amerikiečiais tai įrodo juanio kurso ginčai nenoras pasiduoti Jav spaudimui . Kas dėl Irako tai manau Jav tikslas yra kontroliuoti naftos eksportą Europai o reikiamu momentu užsukti , taip destabilizuoti Europos regioną , jiems patiems nereikalinga arabų nafta nes pakanka naftos iš Lotynų Amerikos . O destabilizuotis Europos ir Azijos regionus reikia , kad pasaulio kapitalą (pinigus) atvesti į Ameriką .
LiberalusToris 2010-07-25 12:16
Aha, jo, jo. Dabar tu man išaiškink, kas leis Trečiajam Pasauliniam įvykti? Gerai, tarkim Šiaurės Korėja paskelbia karą Amerikai. Tokiu atveju, jos nepalaiko Kinija (visgi, su Amerika ji prekiauja ir dar intensyviai), nors irgi yra komunistinė. Stoja į JAV pusę. Rusija po kurio laiko irgi paskelbia karą Šiaurės Korėjai, nes iš prigimties norėtų užglaistyti seną sovietinę-komunistinę istoriją ir, be to, prekyba su JAV egzistuoja (mineralus tai superka JAV kokius nors). JAV priklauso NATO, ne? NATO irgi įsivelia į karą (gal ir netiesiogiai, bet užnugarius JAV turi). O ką turi ŠKLDR? Gal kokia Kuba, Iranas juos palaikys? Abejoju, turi savų problemų jie. Tad, palos, palos Š. Korėja, pamatys, kad nieko nebus ir nustos grasintis. Aišku, čia tik teorinė galimybė, gali atsitikti ir taip, kad JAV kovos ir su Š. Korėja, ir su Kinija, ir su Iranu (trys frontai. Būtų įdomu pamatyti, ne?)
Mvpe 2010-07-25 13:07
Pati Jav ir leis 3 Pasauliniam įvykti nes tai jai leis : 1.Iš naujo paleisti savo ekonomiką , finansinę sistemą 2.Nurašyti skolas 3.Vienas iš tikslų nuleisti Europą ir Kiniją , kad jos nešokinetų. O kaip jie tai padarys ? Manau bus nauji ultimatumai , kuriami dirbtiniai konfliktai tarp Rusijos ir Europos ( dabar vyksta tarp Belarusų ir Rusų , per čia į Europa keliauja dujos , nafta ) . Geriausias variantas Jav būtų supriešinti visą pasaulį o pačiai stovėti ir žiūrėti , bet to greičiausiai nebus ir kovos Jav ir jos marionetės prieš likusi pasaulį . Rusija realiai niekam nereikalinga ir neįdomi na įdomi tik Europai dėl dujų ir naftos o šiaip ji neturi labai daug jėgos ekonominę prasme . Nato manau subyrės kaip kortų namelis ir iš jos išeis Vokietija , Prancūzija ir kiti . Įdomu tikrai nebūtų , na jei Europa nesikištų ir ją niekas nebombarduotu būtų įdomu
Alchi 2010-07-25 13:31
Kokios mokslinės fantastikos knygos siužetą tu čia atpasakoji? Visai būtų įdomu perskaityti.
LiberalusToris 2010-07-25 13:31
1. Ekonomika ir finansų sistema. JAV padėtų tik tuo atveju, jeigu jos sąjungininkėms karas sektųsi - neštų taip daugiau lėšų kaip ir per WWII. Tačiau, JAV gali didžiuotis tik savo kariniu potencialu, o ne technika, ja jau prisiveja Kinija, Vokietija, ta pati Rusija. Tad, ekonomika tikrai nekiltų, o ir finansai taip pat. Vienas dalykas - doleris nuvertėtų (arba pakiltų, žiūrint kaip karas sekasi), kitas - griūtų ekonominė sistema (vėl). 2. Nurašyti skolas? Čia kam? JAV pati sau? Ar pasaulis JAV? Ne, nenurašytų skolų, nes JAV yra pajėgi mokėti, tik, kad nemoka ir dabartinėmis realijomis - niekam nerūpi, kad ji nemoka už skolas, nes turi vienas didžiausių pasauly ekonomines monopolijas. 3. Kam Europą leisti? Karinio potencialo pas mus nerasi šiais laikais, o Europa yra partnerė ekonomikoje. Kas būtų, jei nuleisi ją? Žlugtų prekyba, to pasekoje atsilieptų JAV ekonomikai, aišku, kol rastų kitų "partnerių". 4. Kaip jie priešins tą pasaulį? Nelabai įsivaizduoju, o tu?