„Mane tai siutina!“ Atrodo, Zalužnas rimtai įpyko  (1)

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas griežtai atsakė nepatenkintiems kontrpuolimo tempu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgoms vadovaujantis generolas Valerijus Zalužnas davė didelį interviu laikraščiui „The Washington Post“. Jame jis kalbėjo apie kontrpuolimo situaciją ir apie tai, kas jį dabar labiausiai siutina.

Zalužnas patikino, kad joks Vakarų generolas Ukrainos kailyje niekada nepradėtų kontrpuolimo be modernios aviacijos. Pagal NATO doktriną, prieš sausumos kovos operaciją turi būti užtikrinta oro persvara.

Ukraina dar neturi modernių naikintuvų (F-16 tikriausiai bus perduoti tik rudenį), tačiau ji buvo priversta pradėti judėjimą. Ir gana keista šioje situacijoje girdėti priekaištus dėl lėtos gynybos pajėgų pažangos fronte.

„Mane siutina kalbos, kad kontrpuolimas vyksta lėtai. Tai ne šou... Kiekvienas metras čia imamas krauju. Planai įgyvendinami. Taip, galbūt ne taip greitai, kaip norėtų šoumenai ir stebėtojai, bet tai yra šių žmonių problemos“, - aštriai kalbėjo generolas.

 

Jis paragino Vakarus kuo skubiau suteikti Ukrainai kovinius lėktuvus, kad ji galėtų pralaužti Rusijos kariuomenės gynybą iš oro, o ne karių gyvybėmis.

„Man nereikia 120 lėktuvų... Užteks riboto skaičiaus, bet mums jų reikia, nes kitos išeities nėra“, - sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(0)
(124)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: