CŽA vadovas slapta atvyko į Kyjivą. Skelbiama apie planą nugalėti Rusiją  ()

JAV Centrinės žvalgybos agentūros direktorius Williamas Burnsas birželio pradžioje, iš anksto nepranešęs, lankėsi Kyjive ir susitiko su Ukrainos politine ir karine vadovybe, kur aptarė planus atremti Rusijos agresiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „The Washington Post“, remdamasis oficialiais atstovais, susipažinusiais su vizito eiga.

„Šio mėnesio pradžioje slapto CŽA direktoriaus Williamo Burnso vizito Ukrainoje metu šalies valdžios atstovai pristatė ambicingą strategiją, kaip sugrąžinti Rusijos okupuotas teritorijas ir iki metų pabaigos pradėti derybas su Maskva dėl paliaubų“, – teigiama pranešime.

Leidinio teigimu, W. Burnso kelionė, apie kurią anksčiau nebuvo skelbta, apėmė susitikimus su prezidentu V. Zelenskiu ir Ukrainos žvalgybos vadovybe. Vizitas įvyko lemtingu metu, kai ginkluotosios pajėgos stengėsi įgyti persvarą ilgai laukto kontrpuolimo metu, tačiau dar nebuvo dislokavusios daugumos apmokytų ir aprūpintų puolimo brigadų.

Aiškinama, kad CŽA vadovo kelionės tikslas buvo patvirtinti J. Bideno administracijos įsipareigojimą keistis žvalgybos informacija, padedant Ukrainai apsiginti nuo Rusijos agresijos.

Cituodamas šaltinius, laikraštis pažymi, kad privačiai Kyjivo karinė vadovybė išreiškė W. Burnsui tvirtus tikslus iki rudens susigrąžinti didelę teritorijos dalį; perkelti artilerijos ir raketų sistemas arčiau demarkacijos linijos su Rusijos kontroliuojamu Krymu; veržtis toliau į rytus Ukrainoje ir po to pradėti derybas su Maskva.

 

 

„Rusija pradės derybas tik tada, kai jaus grėsmę“, – leidinys cituoja vieną iš oficialių Ukrainos pusės atstovų.

Karo analitikai pastebi, kad Ukrainos tikslas priversti Rusijos Federaciją derėtis yra ambicingas, turint omenyje galingą Rusijos gynybą, tačiau neatmeta, kad taip gali nutikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(2)
(40)

Komentarai ()