Rusija modernizuoja BMP-3 pagal „Ukrainos realijas.“ Skelbiama, kas bus kitaip  ()

Rusija modernizuoja ir modifikuoja savo vikšrines pėstininkų kovos mašinas BMP-3. Šis labai dažnas ginklas tarnauja nuo 1987 metų. Ukraina prieš karą jų beveik neturėjo, bet per Rusijos invaziją perėmė daugiau nei 60. Rusija dabar ketina savo BMP-3 suteikti naujų galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos inžinieriai, atsižvelgdami į kovinių operacijų Ukrainoje patirtį, planuoja modernizuoti pėstininkų kovos mašiną BMP-3. Jie suprato, kad mašina turėtų būti apsaugota nuo prieštankinių raketų „Javelin“ ir dronų smūgių. BMP-3 taip pat reikia naujų balistinių kompiuterių netiesioginei ugniai koreguoti. Apie tai interviu RT pasakojo Specialiojo mechanikos inžinerijos projektavimo biuro (SKBM) vyriausiasis inžinierius Sergejus Abdulovas.

Abdulovas pripažino, kad BMP-3 šiuolaikinėmis kovos sąlygomis susidūrė su „Javelin“ ir dronų problema. „Šiuolaikinės kovos sąlygomis nepilotuojami orlaiviai kelia labai didelį pavojų šarvuočiams. Stengiamės, kad BMP-3 suteiktų galimybę aptikti dronus ir nuo jų apsiginti. Taip pat dirbame su įvairiomis galimybėmis apsaugoti viršutinę korpuso dalį nuo „Javelin“ tipo raketų“, – sakė Abdulovas.

Neaišku, kaip BMP-3 bus saugomas nuo „Javelin“. Tikėtina, kad tai tebus papildomi šarvai - gal vadinamosios „šašlykinės“ bus įrengiamos jau gamykloje.

Be to, Rusija nori pakeisti BMP-3 panaudojimo koncepciją. Atsižvelgdami į karo Ukrainoje patirtį, jie priėjo prie išvados, kad 100 mm pabūklas gali šaudyti ne tik tiesiogiai, bet ir balistine trajektorija, bet. tam reikia naujų balistinių kompiuterių. Tokiu atveju, BMP-3 taptų savotiška savaeige artilerijos sistema - pasislėpęs ir iškėlęs pabūklą BMP-3 į priešą taikytųsi aukšta trajektorija. Tokia netiesioginė BMP-3 ugnis galėtų būti koreguojama dronais, bet kompiuteriai vis tiek reikalingi tiksliems nustatymams. Tolimi BMP-3 šūviai leistų rusams išplėsti šios mašinos veiksmingumo ribas - šarvuočiui nereikėtų priartėti prie priešo, kad į jį nusitaikytų.

 

Abdulovo teigimu, BMP-3 jau komplektuojamas su sviediniais, kurių maksimalus nuotolis yra 7 km. Modernizuojami BMP-3 taip pat turi geresnę užtaisymo sistemą.

Ar šios modifikacijos bus veiksmingos? Dabar sunku pasakyti. Bet reikia suvokti, kad iš šio karo mokosi ne tik ukrainiečiai, bet ir rusai. Jie ieško galimybių išspręsti „Javelin“ problemą, apsaugoti savo techniką nuo dronų.

(6)
(16)
(-10)

Komentarai ()